Powered by

H S&P αναθάθμισε την Κύπρο σε «BB»

Η S&P αναβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε «BB» από «BB-», ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Πορτογαλίας σε «BB+» με το outlook να είναι σταθερό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι η κυπριακή οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό περίπου 2,7% το 2016, ενώ η μέση ετήσια ανάπτυξη την περίοδο 2017 με 2019 θα διαμορφωθεί στο 2,5%.

Oι αναλυτές της S&P εκτιμούν πως η δημοσιονομική θέση της Κύπρου θα συνεχίσει να βελτιώνεται τα επόμενα πέντε χρόνια, επιτυγχάνοντας πλεόνασμα ή ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με το χρέος να μειώνεται σταδιακά.

Όσον αφορά την Πορτογαλία, η S&P προβλέπει πως η οικονομική ανάπτυξη θα κατεβάσει ταχύτητα το 2016, κυρίως λόγω της επιβράδυνσης των εξαγωγών και της επενδυτικής δραστηριότητας, η οποία αντανακλά τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις των πορτογαλικών τραπεζών.

Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης αναμένει πως η πορτογαλική κυβέρνηση θα παραμείνει δεσμευμένη σε πολιτικές που στηρίζουν την δημοσιονομική προσαρμογή.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γιώργος Παπαναστασίου: Κάλεσε επενδυτές από το Κατάρ να διερευνήσουν ευκαιρίες στην Κύπρο
Ετήσια αύξηση στις μέσες μηνιαίες απολαβές το δ΄ τρίμηνο του 2024-Τι ισχύει για άνδρες και γυναίκες
ΚΕΒΕ: Αφετηρία συντονισμένης προσπάθειας αντιστροφής του brain drain σε brain gain το «Minds in Cyprus»
Τα ταλέντα της Κύπρου που διαπρέπουν στο εξωτερικό και γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να επιστρέψουν
Μια Κύπρος που αλλάζει και ανοίγει νέους ορίζοντες για ταλέντα και επιχειρήσεις με οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Απλούστευση υποχρεώσεων και μείωση κόστους για επιχειρήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο προτείνει η Κομισιόν