Powered by

Στα €4,4 εκατ. οι οφειλές για κρατικές βιομηχανικές περιοχές

Σχεδόν τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ εκκρεμούν ως οφειλές προς το κράτος από τη μίσθωση ιδιοκτησιών μέσα σε κυβερνητικές βιομηχανικές περιοχές, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Συγκεκριμένα, 203 μισθωτές τεμαχίων οφείλουν στο κράτος €4,4 εκ. καθώς εδώ και χρόνια δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα ενοίκια, ενώ το κράτος αδυνατεί να ανακτήσει τα εκμισθωθέντα τεμάχια.

Η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα των βιομηχανικών περιοχών, στη βάση και των εισηγήσεων των εμπλεκομένων εκπροσώπων των βιομηχανικών περιοχών, που κωδικοποιήθηκαν από την Επιτροπή και στάληκαν στο Υπουργείο Εμπορίου πριν τις διακοπές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει πάρει υπόμνημα με καταγεγραμμένη την άποψη του Υπουργείου για κάθε θέμα και ξεκίνησε τη συζήτηση των θεμάτων μαζί με τους εμπλεκόμενους και το Υπουργείο.

«Θα βρούμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει έντονη διάθεση της Επιτροπής, αλλά και καλό κλίμα και από το Υπουργείο και από τους εμπλεκόμενους να βρούμε λύσεις, ιδιαίτερα στα θέματα των εκμισθώσεων των τεμαχίων στις βιομηχανικές περιοχές, ούτως ώστε να υπάρχει σωστή αξιοποίηση και σωστός έλεγχος και να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε παρατυπίες και καθυστερήσεις στην όλη διεργασία», ανέφερε ο κ. Βότσης.

Την ίδια ώρα, είπε πως ενώ όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι θετικές, καθώς και οι εμπλεκόμενοι στον εμπλουτισμό των βιομηχανικών περιοχών, που έχουν τα προβλήματά τους, με νέες χρήσεις, για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε «διγλωσσία μεταξύ των Υπουργείων».

Όπως ανέφερε, το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να ξαναμελετηθεί το θέμα, γι` αυτό η Επιτροπή έδωσε δύο εβδομάδες περίοδο για να γίνει συζήτηση μεταξύ των δύο Υπουργείων, Εσωτερικών και Εμπορίου, και να ολοκληρωθεί τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα επικαλέστηκε στοιχεία που κατατέθηκαν από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Βιομηχανίας του Υπουργείου Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, από σύνολο σε 773 εκμισθωθέντων τεμαχίων σε βιομηχανικές περιοχές, σε 133 από αυτά αναστάληκε ή δεν ξεκίνησε καν η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, δεκάδες τεμάχια σε βιομηχανικές περιοχές παρόλο που έχουν εκμισθωθεί δεν έχουν αξιοποιηθεί, την ώρα που δεκάδες επιχειρηματίες ζητούν απεγνωσμένα χώρο σε βιομηχανικές περιοχές για να μεταφέρουν από κατοικημένες περιοχές τις επιχειρήσεις τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ