Powered by

Για αποθηκευτικούς σκοπούς η άδεια της Medserv στο λιμάνι Λάρνακας

«Στην εταιρεία Medserv (Cyprus) Ltd ανανεώθηκε η άδεια χρήσης των χώρων του Λιμένα Λάρνακας για αποθηκευτικούς και μόνο σκοπούς», αναφέρεται σε αναθεωρημένη γραπτή απάντησή του στο δημοσίευμα της Χαραυγής τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου για το Λιμάνι της Λάρνακας, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το δημοσίευμα σημείωνε πως η κυβέρνηση έδωσε άδεια χρήσης του λιμανιού σε εταιρεία υδρογονανθράκων αγνοώντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ακόμη πως: «H εταιρεία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους χώρους του Λιμένα Λάρνακας μέχρι την 31η Αυγούστου 2017».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο ισχυρισμός, όπως παρατίθεται στο δημοσίευμα, για την παραχώρηση από μέρους του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων άδειας, στην εταιρεία Medserv (Cyprus) Ltd, για εμπορική χρήση του Λιμένα Λάρνακας και για πρόθεση παραχώρησης άδειας στην εταιρεία Noble Energy Int. Ltd, για ανάλογους σκοπούς, δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στην πραγματικότητα».

Νομικούς συμβούλους για την ανάπτυξη του λιμ. Λάρνακας ψάχνει το Υπ. Μεταφορών 
Το Υπουργείο Μεταφορών προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη νομικών συμβούλων, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάπτυξης του Λιμένα Λάρνακα και του χώρου της μαρίνας της πόλης.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα του διαγωνισμού που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα των δημοσίων συμβάσεων, πρόκειται για «την παροχή νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάπτυξης του Λιμένα Λάρνακας και των χώρων της μαρίνας».

Η περίοδος υποβολής προσφορών λήγει στις 3 Οκτωβρίου.

Το προκαταρκτικό κόστος του συμβολαίου, όπως αναφέρεται στα έγγραφα του διαγωνισμού, κυμαίνεται μεταξύ €400.000 - €700.000.

Η διάρκεια του συμβολαίου καθορίζεται στους 18 μήνες, ενώ η υπογραφή των συμβολαίων αναμένεται να γίνει εντός Οκτωβρίου.

Ο νομικός σύμβουλος, μεταξύ άλλων, θα κληθεί να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον πιο κατάλληλο τρόπο εμπορικοποίησης (πώληση ή αδειοδότηση), να ετοιμάσει νομικά έγγραφα και να δίνει πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Μεταφορών στις αρχές του περασμένου Μαρτίου επέλεξε την κοινοπραξία Ernst & Young Société d`Avocats και του ελληνικού συμβουλευτικού οίκου Σάλφο και Συνεργάτες, ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, ανέλαβαν προσελκύσουν επενδυτές για την εμπορική ανάπτυξη του λιμανιού της της πόλης.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε ότι στόχος είναι να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης του Ζήνωνα εντός Οκτωβρίου και να υπάρξει υπογραφή εντός του 2017.

ΠΗΓH: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ