Powered by

Η Αυστραλία μηνύει τη VW λόγω του dieselgate

Η αυστραλιανή αρχή υπέρ των καταναλωτών κατέθεσε μήνυση κατά της Volkswagen για παραπλάνηση των καταναλωτών και απόκρυψη του γεγονότος ότι χρησιμοποίησε λογισμικό σε δεκάδες χιλιάδες οχήματα για να χειραγωγήσει τις δοκιμές εκπομπών ρύπων.

Με ανακοίνωσή της, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών γνωστοποίησε σήμερα ότι ξεκίνησε νομικές διαδικασίες στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της αυστραλιανής θυγατρικής της εξαιτίας του σκανδάλου εκπομπών ρύπων.

Η νέα μήνυση αυξάνει την πίεση στην VW, η οποία ήδη αντιμετωπίζει ομαδική αγωγή στο Σίδνεϊ, που κατέθεσαν τον Νοέμβριο τα δικηγορικά γραφεία Maurice Blackburn και Bannister Law.

Το περιοδικό MarketWatch επισημαίνει ότι το αυστραλιανό ρυθμιστικό πλαίσιο για τους ρύπους είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την ευρωπαϊκή σχετική νομοθεσία.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο της Αυστραλίας αποφανθεί ότι το σύστημα εκπομπών ρύπων της VW περιλαμβάνει παράνομο εξάρτημα, η Αυστραλία μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για αξιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη.

Σε απάντηση στην πιο πρόσφατη αυτή αγωγή, η Volkswagen Group Australia ανέφερε ότι αξιολογεί τους ισχυρισμούς της ρυθμιστικής αρχής, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι δεν θεωρεί πως η μήνυση προσφέρει κάποιο πρακτικό όφελος στους καταναλωτές, αφού η εταιρία σύντομα θα εισάγει με την εκούσια ανάκληση των οχημάτων νέο λογισμικό ως λύση για τα αυτοκίνητα που έχουν επηρεαστεί.

«Η καλύτερη έκβαση για τους καταναλωτές των οποίων τα οχήματα επηρεάστηκαν είναι η εγκατάσταση υπηρεσιών ενημερώσεων με την εκούσια ανάκληση», ισχυρίστηκε ο επικεφαλής των αυστραλιανών δραστηριοτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, Michael Bartsch.

Η υπόθεση καλύπτει πάνω από 57.000 οχήματα που πωλήθηκαν στην Αυστραλία, συπεριλαμβανομένων Golf,Jetta και Polo,καθώς και φορτηγά Amarok.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.