Powered by

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mazda στο πρώτο τρίμηνο

Το καλύτερο οικονομικό τρίμηνο στην ιστορία της κατάφερε να πετύχει η Mazda Motor Corporation, καθώς διέθεσε συνολικά 375,000 οχήματα με τα έσοδα της να εκτοξεύονται σε σημαντικά ψηλά επίπεδα. 

Σε δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι η Ευρώπη αποτέλεσε το σημαντικότερο κομμάτι από όλες τις ηπείρους, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 25% μεταξύ 1ης Απριλίου και 30 Ιουνίου με 61,000 οχήματα. Αυτός ο αριθμός, προστίθεται, επετεύχθη λόγω της μεγάλης ζήτησης που είχαν τα μοντέλα της ιδιαίτερα το Mazda CX-3 και το Mazda MX-5. Παράλληλα σε αγορές όπως της Βόρειου Αμερικής και της Κίνας, η εταιρεία επωφελήθηκε από την θετική απόδοση των  Mazda CX - 9 και Mazda CX - 4.

Όσον αφορά τα παγκόσμια έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη, αυτά παρέμειναν σταθερά ως προς το yen σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Όμως, σημειώθηκε αύξηση όσον αφορά το Ευρώ με €6.36 δισεκατομμύρια και €430 εκατομμύρια αντίστοιχα. Τέλος, με τα αποτελέσματα τριμήνου, η εταιρεία παραμένει στους στόχους της που δεν είναι άλλοι από τη διάθεση 1,550,000 το χρόνο που λήγει στις 31 Μαρτίου 2017.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «η εταιρεία συνεχίζει να σημειώνει σταθερή πρόοδο σε διάφορες άλλες δραστηριότητες της όπως την επέκταση του παγκόσμιου αποτυπώματος της στο χώρο της παραγωγής αλλά και την ενίσχυση του ελέγχου επί των παγίων εξόδων για την αντιμετώπιση των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών».
 
Παράλληλα, σημειώνεται ότι έκλεισε μια συμφωνία συνεργασίας με την Isuzu για την προμήθεια ενός pickup επόμενης γενιάς. «Στο επίκεντρο όμως παραμένει η προώθηση της επαναστατικής τεχνολογίας SKYACTIV», αναφέρει η Mazda.

Εκτός από τα νέα της μοντέλα , η Mazda λανσάρει ένα νέο σύστημα δυναμικού ελέγχου με την ονομασία SKYACTIV-Vehicle Dynamics. «Ένα σύστημα με το οποίο η Mazda ελέγχει κινητήρα, κιβώτιο και πλαίσιο, βελτιώνοντας έτσι τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της. Πιο συγκεκριμένα το G-Vectoring Control (GVC) χρησιμοποιεί τον κινητήρα για να ελέγξει με καλύτερο τρόπο τις αντιδράσεις του πλαισίου, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά και την άνεση, παρέχοντας επιπλέον περισσότερη ασφάλεια», προστίθεται.

Τέλος, αναφέρεται ότι αρχικά θα εγκατασταθεί στο Mazda 3 της επόμενης γενιάς που θα εισαχθεί στην Ευρώπη το 2017.

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.