Powered by

H Πορτογαλία θα διακόψει τις ενεργειακές επιδοτήσεις

Η Πορτογαλία θα εξαλείψει σταδιακά την στήριξη στις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο γενικός γραμματέας ενέργειας, Χόρχε Σεγκούρο Σάντσες, διευκρίνισε στο πρακτορείο ότι δεν θα υπάρξουν απότομες αλλαγές στην νομοθεσία, τονίζοντας πως η σοσιαλιστική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι επιδοτήσεις θα διακοπούν σταδιακά καθώς τα συμβόλαια θα αρχίσουν να λήγουν το 2017, αλλά η πορτογαλική κυβέρνηση δεν θα ακυρώσει τις υφιστάμενες συμφωνίες όπως έκανε η γειτονική Ισπανία, σημείωσε ο ίδιος.

«Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ασφαλείς για την επένδυση τους, οπότε δεν πρόκειται να αλλάξουμε τους κανονισμούς στη μέση του παιχνιδιού» ανέφερε στην συνέντευξη, αποκλείοντας μια ακύρωση των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς στα υφιστάμενα συμβόλαια.

«Αλλά όταν τα συμβόλαια λήξουν, τότε θα πάνε στην αγορά. Δεν εγκρίνω μια επέκταση των επιδοτήσεων» τόνισε.

Οι τεχνολογίες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν γίνει λιγότερο ακριβές και οι επενδύσεις σε πολλά έργα έχουν ήδη αποδώσει, κάτι που σημαίνει πως οι τιμές στην αγορά είναι συχνά πολύ πιο χαμηλές από τις σημερινές επιδοτούμενες τιμές.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο