Powered by

Η Mitsubishi ανέστειλε την πώληση οκτώ μοντέλων στην Ιαπωνία

Η Mitsubishi Motors σταμάτησε την Τρίτη (30 Αυγούστου) την πώληση οκτώ μοντέλων στην Ιαπωνία, όταν το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «παραφούσκωσε» στοιχεία για την εξοικονόμηση καυσίμου.

Το Υπουργείο διέταξε τη Mitsubishi να διορθώσει τα στοιχεία, τα οποία είχαν μέχρι και 8,8% απόκλιση από την πραγματικότητα. Η εταιρία υποστήριξε ότι θα αναστείλει τις πωλήσεις για οκτώ μοντέλα για δύο εβδομάδες.

Τον Απρίλιο, η Mitsubishi είχε ανακοινώσει ότι είχε υποβάλει ψευδή στοιχεία για τέσσερα από τα μοντέλα της που πωλούνται στην Ιαπωνία, εκ των οποίων τα δύο κατασκευάζονταν για λογαριασμό της Nissan Motor. Η τελευταία ανακοίνωση οδηγεί τον συνολικό αριθμό των μοντέλων που αποσύρονται από την αγορά γι' αυτό τον λόγο σε 12.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Osamu Masuko, απέδωσε τα ψευδή στοιχεία στη χαλαρή διοικητική επίβλεψη. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σκληρύνει τα τελευταία χρόνια τα πρότυπα συμμόρφωσης με τις ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο η Mitsubishi δεν το έχει κάνει, πρόσθεσε.

Η εταιρία τόνισε ότι θα βάλει στην άκρη επτά δισ. γεν (68,4 εκατ. δολάρια), πέραν των 150 δισ. γεν που ήδη έχει υπολογίσει για αποζημιώσεις ιδιοκτητών μοντέλων δικών της και του εταίρου της, της Nissan.

Τον Ιούνιο, η αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεψε την πρώτη της ετήσια ζημία εδώ και οκτώ χρόνια, εκτιμώντας ότι θα χάσει 1,38 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πρώτη συμφωνία επαναπροσέγγισης μετά το Brexit...Τι προβλέπει το deal Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρετανίας
Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία