Άνοιξε στο παλιό λιμάνι Λεμεσού «ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ»
12:40 - 03 Αυγούστου 2016
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ εστιατόριο είναι πλέον γεγονός αφού άνοιξε τις πόρτες του. Το εστιατόριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο παλιό λιμάνι Λεμεσού και αποτελεί τη νέα πρόταση εστίασης για τους λάτρεις της κυπριακής κουζίνας.
Σε δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι «η νέα άφιξη υπόσχεται ένα ψαγμένο ταξίδι γεύσεων από συνταγές Κυπριακής γαστρονομίας πέραν των 100 χρόνων, συνταγές γνωστές σε όλους μας από τις γιαγιάδες μας τα παιδικά μας χρόνια».
Η ομάδα του εστιατορίου ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ με κύριο πρωταγωνιστή και συντονιστή τον Κυριάκο Κυριάκου - Consulting Chef (μέλος της Ολυμπιακής ομάδας μαγειρικής του 2004, με 20 και πλέον βραβεύσεις σε διαγωνισμούς μαγειρικής στην Κύπρο αλλά και γνωστό για τις τηλεοπτικές εκπομπές του αλλά και το βιβλίο μαγειρικής του) αποτελείται από τη Μαριλένα Ιωαννίδου - Ερευνήτρια Κυπριακής Γαστρονομίας, τον Νίκο Αντήλιο - Ερευνητή / Μελετητή Κυπριακής Γαστρονομίας και τον Πέτρο Σπανό - Chef de Cuisine.
«Χειροποίητα σκεύη από Κύπριους τεχνίτες πήλινων δοχείων, κεραμικών πιάτων ή και ψάθινων καλαθιών φιλοξενούν ορεκτικά και άλλες λιχουδιές όπως τον παραδοσιακό τταβά, τα γεμιστά, τα κουπέπια, τις ραβιόλες με λάχανο αυγολέμονο αλλά και το φρέσκο ψωμί φτιαγμένο από τους σεφ του εστιατορίου αποκλειστικά και επιτόπου», σημειώνεται στο ίδιο δελτίο Τύπου.
«Τώρα μπορεί κανείς να απολαύσει το δείπνο του σε ένα σύγχρονο χώρο με έντονο το Κυπριακό στοιχείο και την παράδοση με μουσική Κύπριων καλλιτεχνών από τον Μιχάλη Βιολάρη μέχρι την Άννα Βίσση αλλά και συνθετών από τον Μάνο Λοΐζο μέχρι τον Μάριο Τόκα και με θέα το παλιό λιμάνι Λεμεσού», προστίθεται. «Και όλα αυτά με τη συνοδεία επιλεγμένων Κυπριακών κρασιών και άλλων ποτών κυπριακής παραγωγής», επισημαίνεται.
Εξάλλου, αναφέρεται ότι σύντομα στο εστιατόριο θα σερβίρεται και πρόγευμα, μεσημεριανό γεύμα, απογευματινός καφές και τσιμπήματα όπως πιατέλες παραδοσιακών τυριών και αλλαντικών και παραδοσιακά γλυκά όπως μους αναρής και λουκουμάδες.
Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι σημαντική είναι η επιλογή του εστιατορίου εκλεκτών κυπριακών πρώτων υλών από την εγχώρια αγορά από μικρές βιοτεχνίες και παραγωγούς περιορισμένης παραγωγής. «Οι σεφ χρησιμοποιούν τόσο παραδοσιακούς τρόπους ψησίματος (ειδικά στα κάρβουνα) όσο και σύγχρονες μεθόδους που έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερο και ποιο υγιεινό τελικό προϊόν χωρίς τη χρήση λίπους που χαρακτήριζε την Κυπριακή κουζίνα», τονίζεται.
Καταληκτικά, αναφέρεται ότι ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ έρχεται να παντρέψει την ιστορία της κυπριακής κουζίνας με νέες δημιουργικές προτάσεις εμπνευσμένες από την παράδοση και με έμφαση στην λεπτομέρεια.