Powered by

Γερμανικά κρατίδια ενδέχεται να προσφύγουν κατά της VW

Τα γερμανικά κρατίδια της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την κίνηση της Βαυαρίας στην κατάθεση προσφυγής κατά της Volkswagen για ζημιές που προκλήθηκαν από το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων. 

Οι μετοχές της VW, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, βυθίστηκαν μετά την αποκάλυψη της εξαπάτησης από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, πλήττοντας τα κρατικά ταμεία και τα συνταξιοδοτικά ταμεία των γερμανικών κρατιδίων.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη, όπου βρίσκεται η έδρα της Daimler και της Porsche, της μονάδας σπορ αυτοκινήτων της VW, εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής δράσης κατά της VW, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το κρατίδιο είχε περίπου 65.000 προνομιούχες μετοχές της VW όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Η Έσση ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζει ενδεχόμενη προσφυγή κατά της Volkswagen, ενώ τα κρατίδια Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο και το κρατίδιο της πόλης του Βερολίνου είπαν ότι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είπε επίσης ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κινήσει δικαστική διαδικασία σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βαυαρία έχασε έως 700.000 ευρώ μετά τη βουτιά των μετοχών της VW, όπως ανακοίνωσε χθες το κρατίδιο, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να καταθέσει την προσφυγή του τον Σεπτέμβριο στο περιφερειακό δικαστήριο του Μπράουνσβιγκ κοντά στα κεντρικά γραφεία της VW στο Βόλφσμπουργκ. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.