Powered by

Fed: Πρόστιμο $36,3 εκατ. στην Goldman Sachs

H Goldman Sachs πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 36,3 εκατ. δολαρίων για τον διακανονισμό υπόθεσης υπαλλήλου της ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες για να κερδίσει πελάτες.

Σε απόφαση που εκδόθηκε την Τετάρτη, η Fed καλεί την επενδυτική τράπεζα να πληρώσει το πρόστιμο για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Joseph Jiampietro, ο οποίος κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε μια επαφή της Fed για να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2012 ως τις 3 Οκτωβρίου του 2014. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κ. Jiampietro αντιμετώπιζε την απειλή της απόλυσης και είχε δεχθεί εντολή από τους προϊσταμένους του να βρει τρόπους να φέρει κέρδη. Ο υπάλληλος της Goldman Sachs φέρεται να επινόησε ένα σύστημα με το οποίο αποκτούσε και χρησιμοποιούσε εμπιστευτικές πληροφορίες για να προσελκύσει πελάτες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως ο κ. Jiampietro συνεργάστηκε με τον Rohit Bansal, έναν πρώην υπάλληλο της Fed ο οποίος προσελήφθη αργότερα στην Goldman Sachs για να εργαστεί στο τμήμα σταθερού εισοδήματος.

Με βάση την καταγγελία, ο κ. Jiampietro καθοδήγησε τον κ. Bansal στο πως θα βρει μια δουλειά στην επενδυτική τράπεζα και στην συνέχεια τον χρησιμοποίησε για να λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες από μια επαφή του τελευταίου στην κεντρική τράπεζα.

Η χρήση των πληροφοριών έδωσαν στον κ. Jiampietro και στην Goldman Sachs ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και απέφεραν προσωπικό όφελος στον πρώτο, σημειώνεται στην καταγγελία.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.