Αβ. Νεοφύτου: Αποπληρωμή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος με δόσεις

Την εισαγωγή ρύθμισης για διευκόλυνση της αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος και των οφειλών προς το ΦΠΑ με δόσεις, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2016, εξήγγειλε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Θα συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση και σίγουρα πριν από το τέλος του χρόνου θα έχουμε ρύθμιση για να διευκολυνθεί ο Κύπριος φορολογούμενος, να αποπληρώνει τον Φόρο Εισοδήματος ή οφειλές στο ΦΠΑ με δόσεις και με ένα δίκαιο σύστημα, μέσα σε ένα νομοθετικό πλαίσιο», είπε σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ, στα γραφεία του κόμματος.

Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε, θα μπορέσει από τη μια το κράτος να εισπράξει και από την άλλη να διευκολυνθεί ο φορολογούμενος, όπως και η πορεία ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Νεοφύτου είπε παράλληλα ότι ζούμε στην εποχή που διεκδικείται η πατρότητα κάθε καλής κίνησης.

Συνέχισε, λέγοντας ότι το φαινόμενο είναι διαχρονικό, καθώς από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας απλοί άνθρωποι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στη φυλακή για καθυστερημένες δόσεις στις κοινωνικές ασφαλίσεις ή στο φόρο εισοδήματος.

«Είναι με την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που ρυθμίζονται και θα ρυθμιστούν και τα δύο αυτά ζητήματα», είπε, ενώ σημείωσε ότι «η πολλή πατρότητα χάνει και το μέτρο».

Απαντώντας σε ανάλογη έκκληση της ΟΕΒ, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη του ΔΗΣΥ, ως κόμματος, αλλά και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, στο να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Όπως είπε, ο ΔΗΣΥ θέλει οι κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πηγαίνουν καλά, να βγάζουν λογικό κέρδος να κάνουν επιπρόσθετες επενδύσεις, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο επιπρόσθετες θέσεις εργασίας.

«Δια μέσου των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας δημιουργούμε συνθήκες κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους