Powered by

Προς ανάκαμψη εξαγορές - συγχωνεύσεις μετά το Brexit

Οι τραπεζίτες αναμένουν αυξημένη κινητικότητα στην αγορά εξαγορών και συγχωνεύσεων (Μ&Α) μετά το καλοκαίρι, καθώς εξανεμίζεται η αβεβαιότητα που είχε περιβάλλι την απόφαση των Βρετανών για Brexit.

Σε σύγκριση με πέρυσι, το 2016 ήταν μια «ήσυχη» χρονιά από άποψη κλεισίματος συμφωνιών. Η αξία των συμφωνιών που έχει ανακοινώσει η Βρετανία μέχρι στιγμής φέτος είναι περίπου στα μισά των 215 δισ. δολαρίων της αξίας που καταγράφηκε αυτή την περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters.

«Πέρυσι είχαμε ένα είδος απόκλισης και θα είναι πάντα πολύ δύσκολο να πιάσουμε ξανά αυτά τα υψηλά επίπεδα», τόνισε ο Sriram Prakash, επικεφαλής για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Deloitte.

Τα ισχυρά περσινά νούμερα ήταν έξω από τα συνηθισμένα για αρκετούς λόγους. Η αγορά συμφωνιών είχε δει σημαντική άνοδο έπειτα από μια ανάπαυλα μετά την κρίση. Επίσης, το είδος των εταιριών που προχωρούσαν σε συμφωνίες -στις τηλεπικοινωνίες, στα media και στα καταναλωτικά αγαθά, αντί για τις βιομηχανικές εταιρίες που συνήθως αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αγοράς M&A- ήταν πολύ διαφορετικός απ' ό,τι συνήθως.

Φέτος, το βρετανικό δημοψήφισμα και η έκβασή του ήταν ο κύριος λόγος για τα μειωμένα νούμερα: «Οι περισσότεροι περίμεναν για τη συγκεκριμένη ημερομηνία του Ιουνίου», εξήγησε ο Matthew Toole του Thomson Reuters.

Τις φετινές συγχωνεύσεις έχουν τονώσει η εξέλιξη της Κίνας σε παγκόσμιο παίκτη και οι απόπειρες των ιαπωνικών εταιρειών να αυξήσουν τις δραστηριότητες στο εξωτερικό καθώς η εγχώρια οικονομία είναι στάσιμη.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.