Powered by

Απορρίφθηκε η συμφωνία $100 εκατ. μεταξύ Uber και οδηγών

Η Uber Technologies δεν κατάφερε να εξασφαλίσει δικαστική έγκριση για διακανονισμό αξίας 100 εκατ. δολαρίων με τους οδηγούς της στις ΗΠΑ.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο απέρριψε την Πέμπτη 18 Αυγούστου τη συμφωνία. Πρόκειται για μια εξέλιξη που σε άλλη περίπτωση θα ενθάρρυνε την εταιρία να αυξήσει τα μετρητά και να προσθέσει παραχωρήσεις.

Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η Uber ενδέχεται να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις, διότι το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τους οδηγούς υπαινίχθηκε ότι ένα εφετείο μπορεί να απορρίψει βασική προδικαστική απόφαση για το αν οι οδηγοί πρέπει να θεωρούνται εργαζόμενοι.

Αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κίνδυνοι σε περίπτωση που τα δύο μέρη καταλήξουν στα δικαστήρια, ο δικαστής, Edward Chen απεφάνθη πως η συμφωνία είναι άδικη, μεταξύ άλλων και επειδή το ποσό είναι μικρότερο απ' ότι προβλέπει ο νόμος της Καλιφόρνια.

Το περιοδικό Bloomberg αναφέρει ότι σε περίπτωση που καταρρεύσει η αγωγή, για την οποία οι διαδικασίες ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, η τεχνολογική startup με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο θα μπορούσε «να τη γλιτώσει» χωρίς σημαντικές αλλαγές στο επιχειρηματικό της μοντέλο ή μεγάλο οικονομικό κόστος, διατηρώντας τους 385.000 οδηγούς που έχει στην Καλιφόρνια και τη Μασαχουσέτη.

Παρόμοιες αγωγές κατά της εταιρείας εκκρεμούν και αλλού, αλλά από ότι φαίνεται η υπόθεση στην Καλιφόρνια είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει το μοντέλο της εταιρίας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.