Powered by

Lufthansa: Χαμηλές προσδοκίες λόγω τρομοκρατίας

Περιορισμούς στα κόστη της προανήγγειλε η Lufthansa καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη περιόρισαν τη ζήτηση για ταξίδια, με αποτέλεσμα η γερμανική αεροπορική εταιρεία να προειδοποιεί για τα κέρδη του συνόλου της χρήσης.

Πριν από δυο εβδομάδες, η Lufthansa είχε μειώσει τον στόχο της για τα κέρδη του έτους, καθώς και τα σχέδιά της για την ανάπτυξή της.

«Δεν έχουμε καμία ορατότητα ως προς το πώς κάνει κρατήσεις ο κόσμος και χάνουμε ομαδικές κρατήσεις από Ασία και ΗΠΑ λόγω των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων», δήλωσε η CFO της εταιρείας Simone Menne. «Λόγω αυτών των χαμένων κρατήσεων υπάρχει ένταση στην αγορά και πιέσεις στις τιμές, και αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο από τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου», σημείωσε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα προ φόρων και τόκων κέρδη μειώθηκαν κατά 8,3% στα 582 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο, ενώ στο σύνολο του έτους τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων αναμένεται να είναι χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η Lufthansa ανακοίνωσε επίσης πως στοχεύει σε μείωση στα κόστη μονάδας, εξαιρουμένων των καυσίμων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κατά 2-3% το β' εξάμηνο του έτους.

Σημειώνεται πως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν υποστεί πλήγμα από τις επιθέσεις και την απόφαση για Brexit, με αποτέλεσμα να μειώνουν τις προσδοκίες τους για την ανάπτυξη ως αποτέλεσμα των πιέσεων στις τιμές.

Την περασμένη εβδομάδα η Air France-KLM εξέφρασε την ανησυχία της ως προς το πόσο ελκυστικός προορισμός παραμένει η Γαλλία, προειδοποιώντας πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα πλήξουν τα έσοδά της, ενώ η μητρική της British Airways, IAG, κρατά επιφυλακτική στάση για τις προοπτικές του έτους.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.