Powered by

Lufthansa: Χαμηλές προσδοκίες λόγω τρομοκρατίας

Περιορισμούς στα κόστη της προανήγγειλε η Lufthansa καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη περιόρισαν τη ζήτηση για ταξίδια, με αποτέλεσμα η γερμανική αεροπορική εταιρεία να προειδοποιεί για τα κέρδη του συνόλου της χρήσης.

Πριν από δυο εβδομάδες, η Lufthansa είχε μειώσει τον στόχο της για τα κέρδη του έτους, καθώς και τα σχέδιά της για την ανάπτυξή της.

«Δεν έχουμε καμία ορατότητα ως προς το πώς κάνει κρατήσεις ο κόσμος και χάνουμε ομαδικές κρατήσεις από Ασία και ΗΠΑ λόγω των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων», δήλωσε η CFO της εταιρείας Simone Menne. «Λόγω αυτών των χαμένων κρατήσεων υπάρχει ένταση στην αγορά και πιέσεις στις τιμές, και αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο από τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου», σημείωσε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα προ φόρων και τόκων κέρδη μειώθηκαν κατά 8,3% στα 582 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο, ενώ στο σύνολο του έτους τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων αναμένεται να είναι χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η Lufthansa ανακοίνωσε επίσης πως στοχεύει σε μείωση στα κόστη μονάδας, εξαιρουμένων των καυσίμων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κατά 2-3% το β' εξάμηνο του έτους.

Σημειώνεται πως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν υποστεί πλήγμα από τις επιθέσεις και την απόφαση για Brexit, με αποτέλεσμα να μειώνουν τις προσδοκίες τους για την ανάπτυξη ως αποτέλεσμα των πιέσεων στις τιμές.

Την περασμένη εβδομάδα η Air France-KLM εξέφρασε την ανησυχία της ως προς το πόσο ελκυστικός προορισμός παραμένει η Γαλλία, προειδοποιώντας πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα πλήξουν τα έσοδά της, ενώ η μητρική της British Airways, IAG, κρατά επιφυλακτική στάση για τις προοπτικές του έτους.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο