Powered by

Εξοικονομήσεις και αύξηση εσόδων στον Δήμο Πάφου

Εξοικονομήσεις κονδυλίων ύψους 964.000 ευρώ αύξηση εσόδων κατά 341.000 ευρώ, παρουσιάζει ο Αναθεωρημένος Προϋπολογισμός 2016 του Δήμου Πάφου, που ψήφισε το βράδυ της Δευτέρας 1 Αυγούστου η Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Πάφου θεωρεί ως «σαφή ένδειξη της αποτελεσματικής διοίκησης, της συνετής διαχείρισης από Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και της ορθής λειτουργίας της Δημοτικής Υπηρεσίας» την εμφανής βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Πάφου, όπως αυτή αντανακλάται στον Αναθεωρημένο Προϋπολογισμό, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Οι εξοικονομήσεις προέρχονται από σοβαρές μειώσεις δαπανών για τον ΧΥΤΑ Πάφου και την Green dot, όπως αναφέρεται, ενώ η αύξηση εσόδων προκύπτει κυρίως από τις εισπράξεις των τελών διανυκτέρευσης, γεγονός που αντανακλά την καλή πορεία του τουρισμού, αλλά και την αποτελεσματικότητα του ελέγχου που διενεργείται στις ξενοδοχειακές μονάδες από τη Δημοτική Αρχή.

Μεγάλο μέρος των εξοικονομήσεων θα διοχετευτούν στην εκτέλεση έργων υποδομής, στις επιστρώσεις δρόμων και την κατασκευή πεζοδρομίων, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Στη Συνεδρία του το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αποφάσισε επίσης την παραχώρηση έκπτωσης 50% στο φόρων σκυβάλων του 2016 σε όλους τους καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης και της συνοικίας Μουτάλλου, λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών τους από τα έργα υποδομής που εκτελούνται στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας