Powered by

Γερμανία: Συμφωνία «κομμένη-ραμμένη» στα μέτρα της Βρετανίας

Η μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί μια ειδική λύση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της χώρας, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορέσει να κάνει επιλεκτική διαλογή στα οικονομικά οφέλη, τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μίκαελ Ροτ.

Ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, τόνισε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ότι δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο για να βασιστεί η συμφωνία με τη Βρετανία, εφόσον οι ψηφοφόροι της χώρας αποφάσισαν με το δημοψήφισμα να αποχωρήσουν.

Αυτό που είναι σαφές, είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει να έχει πρόσβαση στην κοινή αγορά, σε περίπτωση που δεν επιτρέψει την ελεύθερη κίνηση των εργαζομένων που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ΕΕ.

«Αυτή είναι μια ιστορικά μοναδική κατάσταση», τόνισε ο Ροτ. «Η Βρετανία είναι μια μεγάλη οικονομία και έχει υπάρξει μέλος της ΕΕ για δεκαετίες. Σίγουρα θα φτάσουμε σε μια ειδική συμφωνία που να ταιριάζει», πρόσθεσε, αν και διευκρίνισε ότι δε θα υπάρξει δυνατότητα «επιλεκτικής διαλογής».

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι «η ελεύθερη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά είναι δυνατή μόνο όταν τηρούνται και οι τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες». Πάντως, το πρακτορείο αναφέρει ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του στο Reuters ο Ροτ είχε υποστηρίξει ότι η Βρετανία θα μπορούσε να εξασφαλίσει «ειδικό status», ένα σχόλιο που αρνήθηκε να επαναλάβει.

«Βλέπουμε πολλή αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια βασική συνεννόηση στην ΕΕ, ότι πρώτα απ' όλα η Βρετανία πρέπει να αποσαφηνίσει κάποια πράγματα. Αλλά η κατάσταση δεν μπορεί να θεωρηθεί και χαμηλής προτεραιότητας», υπογράμμισε ο υφυπουργός σχολιάζοντας το γεγονός ότι καθυστερούν οι διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.