Powered by

Οι 5 πρώτες τουριστικές αγορές του επταμήνου

Βάσει των εκτιμήσεων, που θέλουν τη φετινή χρονιά να αποτελεί ρεκόρ για τον τουρισμό, κινούνται οι αφίξεις, με τις παραδοσιακές αγορές, ωστόσο, να εξακολουθούν να κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. 

Θετικά κινήθηκαν οι τουριστικές αφίξεις τόσο τον φετινό Ιούλιο, φτάνοντας στις 482.131 σε σχέση με 414.527 τον Ιούλιο του 2015, με αποτέλεσμα η αύξηση να ανέλθει στο 16,3%, όσο και την πρώτη επταμηνία της χρονιάς, κατά την οποία οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 19,8% φτάνοντας στις 1.737.372 σε σύγκριση με 1.450.427 την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Από Βρετανία 1 στους 3 τουρίστες
Η βρετανική αγορά συνέχισε να είναι με διαφορά η πρώτη χώρα σε τουριστικές αφίξεις, με την αύξηση για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου να φτάνει το 13,6%. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν το πρώτο επτάμηνο του 2016 στις 632.851 έναντι 557.069 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ουσιαστικά, οι Βρετανοί κατέλαβαν σχεδόν το 1/3 των συνολικών αφίξεων, ενώ μεμονωμένα για τον φετινό Ιούλιο οι αφίξεις από Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν στις 166.874. 

Αισθητά ανεβασμένη είναι πλέον και η ρωσική αγορά, έχοντας αφήσει πίσω το πλήγμα που είχε υποστεί την περσινή χρονιά. Οι τουριστικές αφίξεις της πρώτης επταμηνίας από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 45%, καταλαμβάνοντας περίπου το ¼ του συνόλου, καθώς ανήλθαν στις 432.954 σε σύγκριση με 298.568 την αντίστοιχη επταμηνία της περσινής χρονιάς. Μόνο τον Ιούλιο του 2016, οι αφίξεις από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 39,3%, φτάνοντας στις 133.892.

Ανεβαίνει το Ισραήλ
Θετικά πρόσημα κατέγραψαν επίσης οι αφίξεις από την Ελλάδα, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 92.096 σε σύγκριση με 83.618 τους πρώτους επτά μήνες του 2015, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 10,1%.

Τις προσδοκίες ξεπέρασε το ποσοστό αύξησης των αφίξεων από το Ισραήλ, οι οποίες ανήλθαν την πρώτη επταμηνία στις 73.607 σε σχέση με 51.378 την ίδια περίοδο του 2015, παρουσιάζοντας άνοδο 43,2%. Στις πρώτες πέντε τουριστικές αγορές κατατάσσεται η Γερμανία, με τις αφίξεις του επταμήνου να φτάνουν τις 62.414, έναντι 56.252 την ίδια περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 11%.

Εξάλλου, αισθητή ήταν η συμβολή των αφίξεων από τη Σουηδία, οι οποίες πλησίασαν για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 τις 62.000, υποχωρώντας οριακά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Από την άλλη, σχεδόν κατά 9.000 αυξήθηκαν οι αφίξεις από Ουκρανία, οι οποίες κυμάνθηκαν κοντά στις 37.000.

Αφίξεις Ιαν. - Ιουλ. 2016

 

Ηνωμένο Βασίλειο

632.851

Ρωσία

432.954

Ελλάδα

92.096

Ισραήλ

73.607

Γερμανία

62.414

Σύνολο

1.737.372

Δειτε Επισης

Έκκληση Hermes στο επιβατικό κοινό... Στα αεροδρόμια τρεις ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης του
Palm Beach Resort: Μια επένδυση ζωής και εμπειρίας στη Λάρνακα
Οι προκλήσεις της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ
Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
City of Dreams Mediterranean: Επεκτείνει τη συνεργασία του με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
Δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία του στην Ευρώπη το αεροδρόμιο Λάρνακας-Αναγνώριση από το ACI Europe
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa: Φιλοξένησε την ιστορική επίσκεψη Ναρέντρα Μόντι στην Κύπρο
Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος