Powered by

Τεχνητή νοημοσύνη από Microsoft στην ιατρική φροντίδα

Η ιατρική βιομηχανία θα πρέπει να ετοιμάζεται για «επανάσταση» χάρη στην εμφάνιση πιο περίπλοκης τεχνητής νοημοσύνης, τόνισε ένας από τους κορυφαίους ερευνητές της Microsoft, σε μια περίοδο που οι κολοσσοί στην τεχνολογία επιδιώκουν είσοδο στο χώρο της ιατρικής φροντίδας.

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευρύς τομέας, ένα από το κομμάτια της ονομάζεται μηχαvική εκμάθηση (machine learning) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων, για προβλέψεις ασθενειών και για εξατομικευμένες θεραπείες και συστάσεις. Θεωρητικά, η μηχαvική εκμάθηση σημαίνει ότι λογισμικό μπορεί να μαθαίνει και να γίνεται εξυπνότερο.

Η Microsoft και άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρίες τεχνολογίας επενδύουν το τελευταίο διάστημα στην τεχνητή νοημοσύνη, μέσω της απόκτησης μικρότερων εταιριών και της εύρεσης σχετικών εφαρμογών.

Η Microsoft θεωρεί ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να μεταμορφώσει την ιατρική βιομηχανία. «Πιστεύω ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη αλλαγή στη βιομηχανία ΙΤ. Ο ιατρικός είναι τόσο μεγάλος τομέας σε όρους ΑΕΠ που θα πρέπει να είναι καλό ποντάρισμα», εκτίμησε ο Christopher Bishop, επικεφαλής εργαστηρίου στην Microsoft Research στο Κέμπριτζ, μιλώντας στο CNBC.

«Νομίζω ότι ο ιατρικός τομέας ετοιμάζεται για επανάσταση», τόνισε, προσθέτοντας ότι καθώς η ιατρική βιομηχανία ψηφιοποιείται όλο και περισσότερο, μια αυξανόμενη ποσότητα δεδομένων παράγεται και μπορεί να αναλυθεί ώστε να οδηγήσει σε εξατομικευμένες θεραπείες.

Οι τεχνολογικές εταιρίες βλέπουν την ιατρική αρένα ως μια περιοχή στην οποία μπορούν να επηρεάσουν. Νωρίτερα φέτος, ο Tim Cook της Apple αποκάλεσε την ιατρική φροντίδα «τεράστια» ευκαιρία, ενώ τον Ιούνιο ο Eric Schmidt της Alphabet προέβλεψε ότι μέσα στα επόμενα πέντε με 10 χρόνια, ο κόσμος θα φορά smartwatches που θα εντοπίζουν πιθανές αρρώστιες και θα καλούν στο τηλέφωνο το γιατρό.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.