Powered by

To μυστικό πίσω από την επιτυχία της Apple

Η Apple δεν μπορεί να κάνει τα πάντα ως εταιρεία τεχνολογίας, είπαν δύο από τα κορυφαία στελέχη της κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης.

Μιλώντας στην Fast Company, σε μια εκτενή συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη, οι ανώτεροι αντιπρόεδροι της Apple, Έντι Κιου και Κρεγκ Φεντερίγκι, είπαν ότι αν και θαυμάζουν κάποια από τα πράγματα που κάνουν άλλες εταιρείες τεχνολογίας, αντιλαμβάνονται ότι η Apple πρέπει να μην προσπαθεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και να ικανοποιεί πάρα πολλές ανάγκες.

«Λατρεύω το Facebook. Δεν μπορούμε να είμαστε τα πάντα. Ένας από τους λόγους που έχουμε υπάρξει τόσο επιτυχημένοι είναι επειδή εστιάζουμε» ανέφερε ο Έντι Κιου, ανώτερος αντιπρόεδρος διαδικτυακού λογισμικού και υπηρεσιών. «Δεν μπορούμε να είμαστε καλοί σε όλα• κανένας δεν είναι καλός σε όλα. Αν θες να είσαι καλός σε κάτι, πρέπει να εστιάσεις και να κάνεις λίγα πράγματα».

Ο Φεντερίγκι, ο οποίος ηγείται της μηχανικής λογισμικού της Apple, προσέθεσε ότι η Apple «δεν είναι η εταιρεία για όλες τις δουλειές»• αντίθετα, «αναλαμβάνει έναν πολύ μικρό αριθμό πραγμάτων», και τα κάνει καλά.

Ο Κιου τόνισε ότι η Apple δεν ενδιαφέρεται να γίνει Amazon, Facebook ή Instagram – δηλαδή δεν ενδιαφέρεται για το ηλεκτρονικό εμπόριο, την κοινωνική δικτύωση, ή τον διαμοιρασμό φωτογραφιών.

Όμως, η Apple έχει διευρύνει την εστίασή της τα τελευταία χρόνια και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο τεχνολογικός γίγαντας κάνει πολλά περισσότερα απ’ ό,τι έκανε στο παρελθόν.

Πλέον, η Apple δεν είναι απλώς μια εταιρεία που κατασκευάζει iPhone και Mac• είναι μια εταιρεία που προσφέρει επίσης μια λύση κινητών πληρωμών για την αντικατάσταση πιστωτικών καρτών και λογισμικό για χαρτογράφηση, ελπίζει να αντικαταστήσει τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που είναι ενσωματωμένα στα αυτοκίνητα, και στρέφει την προσοχή της και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μάλιστα, η Apple έχει εμπλακεί και με τον χώρο των κοινωνικών μέσων μέσω των υπηρεσιών Apple Music και iTunes, αν και τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ καλά. Επίσης, μπορεί να μην ανταγωνίζεται άμεσα το Instagram, αλλά η εφαρμογή Photos σκοπεύει να καταστήσει εύκολο τον διαμοιρασμό εικόνων με άλλους.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, έχει υπονοήσει ότι φέτος σκέφτεται να προβεί σε μεγαλύτερες εξαγορές, ενώ οι φήμες ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου εντείνονται.

Τα πάντα είναι θέμα κλίμακας. Είναι αλήθεια ότι η Apple δεν έχει κάτι τέτοιας κλίμακας που θα μπορούσε να φτάσει την Facebook ή την Amazon. Όμως, με κάθε νέο λογισμικό, προϊόν ή εξαγορά, η εταιρεία επεκτείνει λίγο την εστίασή της.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.