Powered by

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τουρίστες στην Ιταλία

Οι αρχές της Ιταλίας αύξησαν σήμερα το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στα τουριστικά λιμάνια της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, κάτι που σημαίνει ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε επιβάτες και σε οχήματα καθώς κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Ο ναύαρχος Βιντσέντσο Μελόνε του Λιμενικού Σώματος συνέταξε μια επιστολή με την οποία δίνει διαταγή στα λιμάνια που υποδέχονται επιβατικά πλοία αλλά και κρουαζιερόπλοια να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού στο 2 (από το 1), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στην Ιταλία είναι η βαθμίδα 3.

Το ιταλικό Λιμενικό Σώμα δεν εξήγησε ποιοι είναι οι λόγοι που το οδήγησαν να διατάξει την αύξηση των μέτρων ασφαλείας.

Το εθνικό επίπεδο συναγερμού είχε ήδη αυξηθεί στην βαθμίδα 2-το υψηλότερο δυνατό, εάν δεν έχει διαπραχθεί επίθεση στην ιταλική επικράτεια-μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες τζιχαντιστών στη Γαλλία και στο Βέλγιο.

Μετά την επίθεση στη Νίκαια τον περασμένο μήνα, η Ιταλία αύξησε τους ελέγχους στα σύνορά της, ενώ η Ρώμη ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στο Κολοσσαίο αλλά και στο Βατικανό, μετά την αποτρόπαιη δολοφονία ενός Γάλλου ρωμαιοκαθολικού ιερέα μέσα στην εκκλησία του από τζιχαντιστές.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Ιταλίας έκανε σαφές ότι θα επιτρέψει τη χρήση αεροπορικών βάσεων στο έδαφός της και του εναέριου χώρου της για αεροπορικά πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη-τα οποία συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα-εάν το ζητήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο