Powered by

Αυξήσεις τιμών στη Βρετανία λόγω Brexit

Οι Βρετανοί καταναλωτές αρχίζουν να αισθάνονται το κόστος του Brexit, καθώς οι εταιρίες αυξάνουν τις τιμές στα πάντα από αυτοκίνητα μέχρι χαλιά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη βουτιά της στερλίνας που επέφερε η απόφαση της χώρας να φύγει από την ΕΕ.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA αύξησε την 1η Αυγούστου τις τιμές των οχημάτων Peugeot, Citroen και DS κατά μέσο όρο 2%, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος εχθές. Η αύξηση αποσκοπεί στην αντιστάθμιση της πτώσης του βρετανικού νομίσματος κατά 10% έναντι του ευρώ και 13% έναντι του δολαρίου από τις 23 Ιουνίου και μετά: «Πήραμε ένα εύλογο μέτρο δεδομένων των διακυμάνσεων στα νομίσματα», εξήγησε η εκπρόσωπος.

Αν και κάποιες εταιρίες έχουν διατηρήσει τις τιμές τους για να μη χάσουν το μερίδιο αγοράς τους, άλλες έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις που υποστηρίζουν τις προβλέψεις για άνοδο του πληθωρισμού.

Πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Alan Clarke, οικονομολόγος στην Scotiabank Europe, τόνισε ότι είναι «ασυνήθιστο» το ότι οι εταιρίες αποδίδουν στο δημοψήφισμα αυξήσεις σε κόστη που οδηγούν σε άνοδο τιμών, διότι συνήθως υπάρχει ένα κενό έξι έως εννέα μηνών μεταξύ μεγάλων διακυμάνσεων στις ισοτιμίες και μεταβολών στις τιμές καταναλωτή.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιες εταιρίες που λειτουργούν οπορτουνιστικά», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «το αν ο κόσμος πραγματικά αγοράζει αυτά τα προϊόντα ή λαμβάνει έκπτωση την στιγμή της πώλησης, μένει να το δούμε».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.