Στροφή στη Νότια Ευρώπη ετοιμάζει το Toyota Yaris WRC

Η ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing WRC εργάστηκε εντατικά για εννέα μήνες για την ανάπτυξη του Toyota Yaris WRC. 

«Μετά από μια έντονη ομαδική δουλειά, το Toyota Yaris WRC απόλαυσε, για πρώτη φορά φέτος, την άνοιξη στους δρόμους της Φινλανδίας, πριν κάνει στροφή για τη Νότια Ευρώπη», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της εταιρείας. 

«Αυτό το εντατικό πρόγραμμα δοκιμών, έχει επιβεβαιώσει ότι το Yaris WRC, που θα αγωνιστεί στην επόμενη σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο αυτοκίνητο», προστίθεται.

Δέκα εξειδικευμένες δοκιμές σε 5.000 χλμ.
«Με άκρα μυστικότητα, αλλά γεμάτη με ενθουσιασμό , η ομάδα της
TOYOTA GAZOO Racing WRC ανέλαβε το πρώτο κιόλας shakedown του Yaris WRC, τον περασμένο Μάιο, κοντά στα εργαστήρια της ομάδας στην Puuppola, στη Φινλανδία», επισημαίνει η εταιρεία στο δελτίο Τύπου.

Την πρώτη  οκιμή ακολούθησαν πολλές άλλες, σημειώνει, μεταξύ άλλων. Τονίζει επίσης ότι αν και το Toyota Yaris WRC έχει πλέον ολοκληρώσει πάνω από 5.000 χιλιόμετρα οδικών δοκιμών, είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. 

«Έχουμε εργαστεί σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας», είπε ο Tommi Mäkinen, επικεφαλής της ομάδας, TOYOTA GAZOO Racing WRC. Έχουμε ολοκληρώσει πολλές δοκιμές από το Μάιο και είμαστε στο σωστό δρόμο βάση του προγράμματος μας. Η προσθήκη ενός δεύτερου αυτοκινήτου μας βοήθησε να επιταχύνουμε το ρυθμό και τη διαφοροποίηση των εξειδικευμένων δοκιμών ανάπτυξης. Θέλουμε το αυτοκίνητο να δοκιμαστεί σε όλες τις συνθήκες και σε όλες τις επιφάνειες , έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για το 2017».
    
Δεύτερο Toyota Yaris WRC στις δοκιμές
Με στόχο την βελτιστοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης , ένα δεύτερο Toyota Yaris WRC προστέθηκε στο πρόγραμμα δοκιμών.

«Ο λόγος που δουλεύουμε με δύο αυτοκίνητα είναι επειδή θέλαμε να χωρίσουμε αυτή την ανάπτυξη σε δύο μέρη. Η πρώτη ομάδα βρίσκεται στη Φινλανδία, και ασχολείται με την αξιοπιστία και την αντοχή του αυτοκινήτου, βάση ενός προγράμματος δοκιμών, που επικεντρώνεται στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Η δεύτερη ομάδα δοκιμής επικεντρώνεται στην ανάρτηση και εργάζεται στε άλλες ευρωπαϊκές βάσεις , όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία», εξήγησε ο Tom Fowler, αρχιμηχανικός του Yaris WRC. «Δεν έχουμε αρχίσει τις δοκιμές στην άσφαλτο ακόμα, αλλά ήδη διαπιστώνουμε πως  οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Είχαμε τη δυνατότητα μέχρι τώρα να δουλεύουμε χωρίς μεγάλα εμπόδια και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό», σημείωσε, μεταξύ άλλων.



Δειτε Επισης

Η Samsung παρουσιάζει την gaming οθόνη OLED 500Hz: Odyssey OLED G6
Kia EV3: «Best of the Best» στα Red Dot Awards 2025
Ανανεωμένο Toyota Corolla Cross με έκδοση GR SPORT στη γκάμα του
Jeep Invasion 4: Η απόλυτη Jeep εμπειρία επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ
Double the Coffee Experience: Δύο νέες γεύσεις από τον καφέ Pokka
Volkswagen: Πτώση 40% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου λόγω δασμών και υψηλότερου κόστους παραγωγής
Το Kia EV3 αναδείχθηκε «2025 World Car of the Year»
To Hyundai INSTER «Καλύτερο Παγκόσμιο Ηλεκτρικό» του 2025
Επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της η Toyota
H Unicars οδηγεί για μια ακόμη χρονιά το Skoda Cyprus Gran Fondo