Για το β’ εξάμηνο του '19 προορίζεται ο αγωγός «Turkish Stream»

Η κατασκευή του πρώτου αγωγού του “τουρκικού ρεύματος-Turkish Stream”, όπως ονομάζεται το έργο για την μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Τουρκία, μπορεί να αρχίσει το δεύτερο μισό του 2019, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νοβάκ.

Όπως μεταδίδει η τουρκική φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ στην ιστοσελίδα της, ο κ. Νοβάκ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη, όπου συζητήθηκε και το θέμα αυτό. “Θα είμαστε σε στενή επαφή με το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας για την ανάπτυξη του έργου”, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, ότι η μείωση στην τιμή πώλησης του φυσικού αερίου στην Τουρκία δεν ήρθε ακόμη στην ατζέντα. “Αυτή τη στιγμή γίνεται σκέψη για την κατασκευή δύο αγωγών. Ωστόσο μετά – θεωρητικά – όλα είναι πιθανά”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)