Powered by

Πιέσεις για μεταρρυθμίσεις στις βρετανικές τράπεζες

Η βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού (Competition and Markets Authority) τόνισε την Τετάρτη 10 Αυγούστου ότι οι τράπεζες θα πρέπει να εφαρμόσουν ένα «σύστημα ανοικτής τραπεζικής» μέχρι τις αρχές του 2018, στο πλαίσιο ενός προσχεδίου πακέτου μέτρων που έχει σχεδιαστεί ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ιδιωτών πελατών και των μικρών επιχειρήσεων, μεταδίδει το MarketWatch.

Η ανοικτή τραπεζική (open banking) θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να μοιράζονται με ασφάλεια τα στοιχεία τους με άλλες τράπεζες και τρίτα μέρη, γεγονός που θα τους επιτρέψει να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους με πολλαπλούς παρόχους μέσω μίας μόνο ψηφιακής εφαρμογής και να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στα κεφάλαιά τους, υποστήριξε η ρυθμιστική αρχή.

Όπως πρόσθεσε, οι αλλαγές θα βοηθήσουν ακόμη τους πελάτες να συγκρίνουν προϊόντα βάσει των δικών τους απαιτήσεων.

«Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώσαμε σήμερα θα αναταράξουν την λιανική τραπεζική τα επόμενα χρόνια και θα διασφαλίσουν ότι οι ιδιώτες πελάτες και οι μικρές επιχειρήσεις θα έχουν περισσότερα οφέλη από τις συμφωνίες με τις τράπεζές τους», υποστήριξε ο Alasdair Smith, επικεφαλής έρευνας στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

«Σπάμε τους φραγμούς που έχουν καταστήσει υπερβολικά εύκολο για τις τράπεζες να μην προσφέρουν πολλά στους πελάτες τους. Οι μεταρρυθμίσεις μας θα αυξήσουν την καινοτομία και τον ανταγωνισμό σε έναν τομέα του οποίου οι επιδόσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη βρετανική οικονομία», πρόσθεσε.

Η CMA ανέφερε ακόμη ότι οι τράπεζες θα χρειαστεί να δημοσιεύουν αξιόπιστες και αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών τους, στους ιστότοπους και τα καταστήματά τους, ώστε να γνωστοποιούνται στους πελάτες οι επιδόσεις τους.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.