Powered by

Αυξήθηκαν οι τιμές των νέων κατοικιών στην Κίνα

Σημαντική επιτάχυνση στην αύξηση των τιμών των νέων κατοικιών σημειώθηκε κατά τον μήνα Ιούλιο στην Κίνα συγκριτικά με την αύξηση του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, από τη China Index Academy (CIA).

Η μέση τιμή νέων κατοικιών στις 100 μεγάλες πόλεις της χώρας αυξήθηκε κατά 1,63%, σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο στα 12.009 γουάν ($1.814) ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τον δείκτη της CIA. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη από την αύξηση 1,32% που καταγράφηκε τον Ιούνιο, με μερικούς αγοραστές να προβαίνουν σε αγορές ενδεχομένως λόγω των ενεργειών ορισμένων πόλεων να μειώσουν τις τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο τομέας των ακινήτων είναι βασικός τομέας για την οικονομία της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, η οποία αποτελεί κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, μετά την αύξηση των τιμών των κατοικιών και της  γης, ορισμένες πόλεις  συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού κέντρου της Σαγκάης έχουν εξαγγείλει ή εισαγάγει πολιτικές για σύσφιξη της αγοράς ακινήτων, σημειώνει η CIA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CIA, η συνολική τιμή κατοικίας στις 100 πόλεις αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά με φόντο τις πολιτικές για σταθεροποίηση των τιμών και έλεγχο των κινδύνων με πολλούς τρόπους.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα αυξήθηκαν 12,39% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με αύξηση 11,18% τον Ιούνιο, αναφέρει η CIA.

Η χαλάρωση της πολιτικής οδήγησε στην αύξηση των τιμών φέτος σε ορισμένες μεγάλες πόλεις της Κίνας, καθώς ενισχύθηκε η ζήτηση. Ωστόσο, την ίδια στιγμή η χώρα διαθέτει τεράστιο απόθεμα απούλητων νέων κατοικιών, ως επί το πλείστον σε τρίτης και τέταρτης κατηγορίας πόλεις.

Η οικονομία της Κίνας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα από την αγορά ακινήτων, τον υποτονικό τομέα της μεταποίησης και το αυξανόμενο χρέος, αναπτύχθηκε με ρυθμό μόνο 6,9% το 2015, που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός των τελευταίων 25 ετών, με τις ανησυχίες για την υγεία της κινέζικης οικονομίας να έχουν πλημμυρίσει τις παγκόσμιες αγορές.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.