powered by

Νέα αναβολή για τον φόρο ακινήτων

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής τίθεται εκ νέου προς συζήτηση ο φόρος ακινήτων, συζήτηση η οποία έχει πάρει φωτιά μετά την πρόσφατη πρόταση του ΔΗΣΥ για κατάργηση του φόρου, σε συνδυασμό με νέα μέτρα εξοικονόμησης, τα οποία θα έχουν τον ίδιο δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ όλα τα κόμματα κατέθεσαν προτάσεις, ολοκληρωμένες ή εν είδει τροπολογιών επί του κυβερνητικού νομοσχεδίου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αιφνιδίασε προτείνοντας κατάργηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας.

Κατά τη νέα συνεδρίαση ο ΔΗΣΥ θα παρουσιάσει τα μέτρα που θεωρεί ότι θα επιφέρουν τα ίδια ή και περισσότερα έσοδα προς τα κρατικά ταμεία.

Σημειώνεται πως η παρουσίαση των μέτρων έγινε ενώπιον των δημοσιογράφων από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Η εβδομάδα απου προηγήθηκε σημαδεύτηκε από ισχυρές αντιπαραθέσεις και διαφωνίες, κυρίως μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αφού το κόμμα της αριστεράς αξιολογεί ως λαϊκίστικη την πρόταση του ΔΗΣΥ ή ότι εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας.
 

 

Δειτε Επισης

Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Πράσινο Υπουργικού για καταβολή εφάπαξ ποσού χορηγίας σε μη συμμετέχοντες δικαιούχους του Σχεδίου «κτίΖΩ»
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα 18 εκατ. το κόστος για την ανέγερση των γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τα χρονοδιαγράμματα του έργου
Κ. Κωνσταντή: Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα όσο τα αστικά μας κέντρα λειτουργούν ως πάρκινγκ