Μνημόνιο Συνεργασίας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με North China University

Ακόμη ένα ουσιαστικό βήμα έγινε στις προσπάθειες ενίσχυσης των κυπρο-κινεζικών σχέσεων στους τομείς του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. Μνημόνιο Συνεργασίας  υπογράφηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του North China University of Water Resources & Electric Power. 

Το Μνημόνιο προβλέπει συνέργειες μεταξύ των δύο πανεπιστημίων στους τομείς της έρευνας, της διδασκαλίας και της ανταλλαγής διδακτικού προσωπικού και φοιτητών. Επιπλέον, επιδιώκεται η καλλιέργεια της εξωστρέφειας με την προώθηση της συνεργασίας μέσω εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών ανταλλαγών.

Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στην πόλη Zhengzhou που είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Henan, στην Κίνα. Από πλευράς Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπέγραψε ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος και από πλευράς του North China University, ο πρύτανης Wenkai Liu. 

Στο χαιρετισμό του, ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ανέφερε ότι «το μνημόνιο εδραιώνει τους δεσμούς μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, με στρατηγικό στόχο την καινοτομία και την ανάπτυξη. Οι κοινές ακαδημαϊκές δράσεις είναι ένα σημαντικό βήμα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω διεθνών σχέσεων», είπε, ο πρύτανης για να καταλήξει πως «η ποιότητα και αριστεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζεται και στην Κίνα, για τούτο όλο και περισσότερα πανεπιστήμια αυτής της μεγάλης χώρας συνεργάζονται μαζί μας». 

Οι ακαδημαϊκές συνέργειες με την Κίνα ευθυγραμμίζονται με τον θεμελιώδη πυλώνα διεθνοποίησης που προωθεί στο νέο ακαδημαϊκό της μοντέλο, η Laureate International Universities. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – το οποίο ανήκει εξολοκλήρου στη Laureate, τον μεγαλύτερο οργανισμό πανεπιστημίων παγκοσμίως – εκκολάπτει και εμπεδώνει την ακαδημαϊκή αριστεία μέσω συνεργασιών με κορυφαία πανεπιστήμια. Το North China University of Water Resources & Electric Power είναι από τα κορυφαία της χώρας αφού κατατάσσεται μεταξύ των 200 καλύτερων ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων στην Κίνα (Shanghai Ranking). Στο πανεπιστήμιο φοιτούν 15.000 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων