Vidatrack: Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης για ευάλωτες ομάδες

Τα οφέλη και οι δυνατότητες της νέας υπηρεσίας, Vidatrack, η οποία λανσάρεται από την Cyta σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Vidavo αναλύθηκαν, την Τρίτη 5 Ιουλίου, σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων του Οργανισμού.

Η νέα υπηρεσία, η οποία απευθύνεται σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως άτομα με χρόνιες παθήσεις, ηλικιωμένους, καθώς και ευάλωτες ομάδες, είναι ένα σύστημα διαχείρισης εντοπισμού σήματος έκτακτης ανάγκης. Το συγκεκριμένο σύστημα συμβάλλει στην ανεξάρτητη διαβίωση και μετακίνηση ατόμων, που αδυνατούν να έχουν αυτονομία στη διεκπεραίωση των καθημερινών αναγκών τους. 

Μιλώντας στο  InBunisessNews, ο προϊστάμενος Κάθετων Τομέων Ανάπτυξης της Cyta, Παντελής Φραγκούλης τόνισε ότι η υπηρεσία ικανοποιεί μία μεγάλη ανάγκη της κυπριακής κοινωνίας, συμβάλλοντας στην ανεξάρτητη μετακίνηση των συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. 

Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκούλης, για να έχει κάποιος πρόσβαση στην υπηρεσία, μπορεί να αποταθεί στα Cytashop, στα οποία θα γίνει η σχετική αίτηση και ο προγραμματισμός συσκευής. Το κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στα 19 ευρώ τον μήνα, ενώ υπάρχει δυνατότητα είτε υπογραφής 24μηνου συμβολαίου είτε εφάπαξ καταβολής του ποσού, με παραχώρηση έκπτωσης 20%. Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2016 θα προσφέρεται δωρεάν σύνδεση στο πρόγραμμα Classic της Cytamobile-Vodafone για τους πρώτους 100 πελάτες της υπηρεσίας Vidatrack.

Μερικά από τα οφέλη της διαδικτυακής εφαρμογής Vidatrack είναι ο άμεσος εντοπισμός της θέσης του χρήστη, η αποστολή άμεσης ειδοποίησης για βοήθεια μέσω sms, με τη χρήση ενός ειδικού κουμπιού πανικού, η άμεση επικοινωνία με τρεις προκαθορισμένους τηλεφωνικούς αριθμούς, καθώς και η λήψη εισερχόμενων κλήσεων.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς της Cyta, Κίκης Κυριάκου, σημείωσε ότι ο Οργανισμός, «αφουγκράζεται τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και με συνέπεια και αξιοπιστία αποδεικνύει στην πράξη το υψηλό αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που τον χαρακτηρίζει».

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/vidatrack.



Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων