Powered by

Βαθιά ρήξη μεταξύ Φαίδωνος και νομικού συμβούλου Δήμου Πάφου

Στην αποψινή (Δευτέρα, 4 Ιουλίου) ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου κρίνεται το μέλλον της συνεργασίας του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου  Πολύκαρπου Φιλίππου με τον Δήμο Πάφου.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος έχει αμφισβητήσει ανοικτά τον Πολύκαρπο Φιλίππου δηλώνοντας ότι δεν τον εμπιστεύεται και ότι ο νομικός σύμβουλος  δεν έχει άλλη επιλογή από την παραίτηση.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πάφου ανέφερε ότι θα τιμήσει το πενταετές συμβόλαιο με το Δ. Πάφου και δεν πρόκειται – όπως είπε- να κάνει τη “χάρη”  στο Δήμαρχο Πάφου να φύγει για να προσλάβει ο Δήμαρχος άτομο της αρεσκείας του.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως θα απέχει από την διαδικασία  εάν το συμβούλιο λάβει ανάλογη απόφαση για την πρόσληψη νέου νομικού συμβούλου, ενώ διαβίβασε και τη θέση ενδιαφερόμενου τον οποίο ο κ. Φιλίππου υποστηρίζει ότι προωθεί ο Δήμαρχος, ότι δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για την θέση αυτή.

Συγκεκριμένα ο κ. Φαίδωνος είχε καταγγείλει ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου επιχείρησε να εμπλακεί στην διαπραγμάτευση σε σχέση με το θέμα της κατακύρωσης των προσφορών για το έργο του Μαρκιδείου.

Ο κ. Φαίδωνος αναρωτήθηκε ποια δουλειά είχε ο νομικός σύμβουλος να έρχεται σε επαφή με τις εταιρείες και να διαπραγματεύεται ποσά την στιγμή μάλιστα που δηλώνει ότι δεν διορθώνει πρακτικά και ότι η δουλειά του είναι να δίνει μόνο νομικές συμβουλές.

Στο μεταξύ από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος εξέφρασε την ετοιμότητα του να παρουσιαστεί ενώπιον της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου και να του δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει σε όλες τις κατηγορίες και τα σχόλια του Δημάρχου στην παρουσία και του ιδίου – όπως είπε- για να μην μπορεί να δημιουργεί τις εικόνες που θέλει ο Δήμαρχος Πάφου.

 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια