Powered by

Επενδύει ακόμη περισσότερο στον προσκυνηματικό τουρισμό η Ελλάδα

Ενεργοποιήθηκε η Κοινή Επιτροπή Προσκυνηματικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης για την ανάπτυξη και στοχευμένη προώθηση του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού τουρισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η πρώτη σύγκληση των Μελών της Κοινής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με στόχο τη συντονισμένη και στοχευμένη ανάπτυξη, προώθηση και προβολή του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Ελενας Κουντουρά, που για πρώτη φορά ενεργοποιεί την Επιτροπή, η οποία προβλεπόταν στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από το υπουργείο και την Εκκλησία της Κρήτης το 2013.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Αν. Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά και από πλευράς της Εκκλησίας της Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού. Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν επίσης ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου για τον προσκυνηματικό τουρισμό και τον προγραμματισμό δράσεων με την συνεργασία και συμμετοχή του ΕΟΤ σε θέματα προώθησης και προβολής, την καταγραφή των Προσκυνηματικών μνημείων με προδιαγραφές και τη συγκέντρωση του σχετικού υλικού, τον καθορισμό των αγορών-στόχων του εξωτερικού και την και στοχευμένη προώθηση και προβολή στις αγορές αυτές, καθώς και την υλοποίηση σειράς ενεργειών για την ανάπτυξη και προβολή των Προσκυνηματικών περιηγήσεων.

Η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά