Powered by

Σε χαμηλό 19 μηνών ο PMI της ευρωζώνης τον Ιούλιο

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του Markit έδειξαν ότι ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) υποχώρησε τον Ιούλιο στο 52,9 από 53,1 τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, η μέτρηση ήταν καλύτερη των προβλέψεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη στο 52,5.

 

Σε υψηλό έτους ο PMI της Γερμανίας
Στην Γερμανία, η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους, δείχνοντας πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «ξεπερνά» την όποια αβεβαιότητα προκαλεί το Brexit.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Markit, ο σύνθετος PMI αυξήθηκε στο 55,3 τον Ιούλιο από 54,4 τον Ιούνιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015 και καλύτερα από την πρόβλεψη των αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 53,7.

Ο υποδείκτης του τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε στο 54,6 από 53,7 (53,2 ανέμεναν οι αναλυτές), ενώ ο υποδείκτης του τομέα μεταποίησης κινήθηκε σε επίπεδο υψηλότερο του αναμενόμενου (53,78 έναντι 53,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές), αλλά χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούνιο (54,5).

Ανθεκτική η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία
Στην Γαλλία, η επιχειρηματική δραστηριότητα τα πήγε καλύτερα του αναμενόμενου τον Ιούλιο, παρά την επίθεση στη Νίκαια και τις ανησυχίες που προκαλεί η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του Markit έδειξαν ότι ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών του μεταποιητικού τομέα και του τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε στο 50,0 τον Ιούλιο από 49,6 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμενα μικρή υποχώρηση στο 49,2. Ο υποδείκτης του τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε στο 50,3 από 49,9, ενώ ο δείκτης του τομέα μεταποίησης διαμορφώθηκε μεν σε υψηλό τεσσάρων μηνών, στο 48,6 από 48,3, ωστόσο παραμένει κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο