Powered by

«ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ» στο παλιό λιμάνι Λεμεσού

Η παράδοση και η ιστορία της Κυπριακής κουζίνας πρόκειται να συναντήσουν πολύ σύντομα το «σήμερα» καθώς ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ εστιατόριο είναι σχεδόν γεγονός στο παλιό λιμάνι Λεμεσού. 

Η νέα άφιξη υπόσχεται ένα ψαγμένο ταξίδι γεύσεων από συνταγές Κυπριακής γαστρονομίας πέραν των 100 χρόνων, συνταγές γνωστές σε όλους μας από τις γιαγιάδες μας, τα παιδικά μας χρόνια. 

Αγαπημένα, γνώριμα και διαχρονικά εδέσματα, σερβιρισμένα σε χειροποίητα σκεύη από Κύπριους τεχνίτες πήλινων δοχείων, κεραμικών πιάτων ή και ψάθινων καλαθιών, που θα φιλοξενούν ορεκτικά και άλλες λιχουδιές όπως τον παραδοσιακό τταβά, τα γεμιστά, τα κουπέπια, τις ραβιόλες με λάχανο αυγολέμονο αλλά και το φρέσκο ψωμί φτιαγμένο από τους σεφ του εστιατορίου αποκλειστικά και επιτόπου. 

Σύντομα θα διατίθεται πρόγευμα, μεσημεριανό γεύμα, απογευματινό καφέ και τσιμπήματα όπως πιατέλες παραδοσιακών τυριών και αλλαντικών και παραδοσιακά γλυκά όπως μους αναρής και  λουκουμάδες αλλά και δείπνο σε ένα σύγχρονο χώρο με έντονο το Κυπριακό στοιχείο, την παραδοσιακή μουσική και με θέα το παλιό λιμάνι Λεμεσού. Και όλα αυτά με τη συνοδεία επιλεγμένων κυπριακών κρασιών και άλλων ποτών κυπριακής παραγωγής.

Σημαντική είναι η επιλογή του εστιατορίου εκλεκτών κυπριακών πρώτων υλών από την εγχώρια αγορά από μικρές βιοτεχνίες και παραγωγούς περιορισμένης παραγωγής. Οι σεφ χρησιμοποιούν τόσο παραδοσιακούς τρόπους ψησίματος (ειδικά στα κάρβουνα) όσο και σύγχρονες μεθόδους που έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερο  και ποιο υγιεινό τελικό προιόν χωρίς τη χρήση λίπους που χαρακτήριζε την κυπριακή κουζίνα. 

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ έρχεται να παντρέψει την ιστορία της κυπριακής κουζίνας με νέες δημιουργικές προτάσεις εμπνευσμένες από την παράδοση και με έμφαση στην λεπτομέρεια.

 

Δειτε Επισης

Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Θάνος Μιχαηλίδης: Η μεγάλη προοπτική της Πάφου και πώς θα προσελκύσει υψηλότερης εισοδηματικής τάξης τουρίστες
Ισπανικός τουρισμός: Επιβράδυνση το 2025 για την «πρωταθλήτρια» του 2024-Η αβεβαιότητα πλήττει τα ταξίδια
Στο Cap St Georges Hotel & Resort ο διάσημος σεφ Andreas Senn-Δύο μοναδικές βραδιές γαστρονομικής τελειότητας
Νέο Iced Refresher Collection για ενέργεια και δροσιά στα Kawacom’s παγκύπρια
Η Wizz Air παρουσιάζει τη νέα λειτουργία «My Journey» στην εφαρμογή της
Το Palm Beach Resort αποκαλύπτεται με λάμψη στη Λάρνακα(vid)
Pendeli Resort: Ανακοινώθηκε το opening-Οι πρώτες φωτογραφίες από το ανανεωμένο ξενοδοχείο των Πλατρών
Ανοίγει το AYÃ Resort του ομίλου All&More Hotels and Resorts-45 πολυτελείς σουίτες και τρία overwater bungalows
Η Emirates ενισχύει τις υπηρεσίες προς τη Βαρκελώνη με τρίτη καθημερινή πτήση