Powered by

H Nordea μπλόκαρε 68 ύποπτους λογαριασμούς

H Nordea Bank ανακοίνωσε την Τετάρτη (20 Ιουλίου) ότι έχει μπλοκάρει 68 ύποπτους λογαριασμούς από τις δραστηριότητές της στο Λουξεμβούργο, έπειτα από εσωτερική έρευνα που ξεκίνησε στον απόηχο των αποκαλύψεων από τα Panama Papers.

Ωστόσο, η σουηδική τράπεζα τόνισε ότι η έρευνά της κατέδειξε πως δεν ξεκίνησαν εργαζόμενοι την παγίωση παράκτιων δομών, ούτε συνέδραμαν ενεργά σε πιθανή φοροαποφυγή πελατών της Nordea.

Η τράπεζα επεσήμανε ότι η επιχείρησή της στο Λουξεμβούργο «έλαβε άμεσα δράση και μπλόκαρε τους λογαριασμούς, όπου βρέθηκαν ύποπτες ενδείξεις». Όπως πρόσθεσε, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το αν οι πελάτες συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανόνες δήλωσης κεφαλαίων και φορολόγησης, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι λογαριασμοί θα κλείσουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nordea, Casper von Koskull, επεσήμανε ότι η επιχείρηση στο Λουξεμβούργο εισήγαγε νέες, πιο αυστηρές πολιτικές και πρότυπα για τη συμμόρφωση στους φορολογικούς κανόνες το 2009, πολύ πριν αρχίσει αυτό να αποτελεί συνηθισμένη πρακτική στην αγορά, ή να το απαιτήσει ο νόμος. Ωστόσο, ο CEO δήλωσε απογοητευμένος που η εφαρμογή δεν ήταν επαρκής.

«Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Δεν δεχόμαστε η Nordea να χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα για φοροαποφυγή ή επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό», ανέφερε το στέλεχος σύμφωνα με το MarketWatch, ενώ συμπλήρωσε ότι «αναγνωρίζουμε πως το να ακολουθούμε το γράμμα του νόμου δεν είναι αρκετό. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις προσδοκίες των μετόχων μας και τις νόρμες της σημερινής κοινωνίας, ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας».

Ξεχωριστά, η μεγαλύτερη τράπεζα της Σκανδιναβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα λειτουργικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Όπως πρόσθεσε, η πίεση των περιθωρίων στα καθαρά έσοδα από τόκους εξισορροπείται και αναμένεται ότι θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα λειτουργικά κέρδη άγγιξαν το 1,22 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι μιας χαμηλότερης μέσης εκτίμησης για 1,16 δισ., καθώς και κερδών 1,24 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.