Powered by

VW: Στα €7,5 δισ. τα λειτουργικά κέρδη το α' εξάμηνο

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 7,5 δισ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρά τον συνεχιζόμενο οικονομικό αντίκτυπο από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς και πίεσαν προς τα πάνω τη μετοχή της εταιρίας.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη, τα οποία εξαιρούν ένα κόστος μίας φοράς ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ήταν 5,3 δισ. ευρώ, ανέφερε η εταιρία σύμφωνα με το Reuters.

Το ποσό αυτό των 2,2 δισ. που έχει περιληφθεί στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου συνδέεται με περαιτέρω νομικούς κινδύνους που εγείρονται κυρίως στη Βόρεια Αμερική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε ότι εξακολουθεί να αναμένει μια ετήσια πτώση μέχρι και 5% στα έσοδα από πωλήσεις το 2016, με μια λειτουργική απόδοση της τάξης του πέντε με 6%.

Όπως εκτιμά, το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθώς και η μεταβλητότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι διακυμάνσεις στις τιμές ακατέργαστων υλών, όλα αυξάνουν τις προκλήσεις.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

 

Δειτε Επισης

Barclays: Οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη από το 2026 με αιχμή τη Γερμανία
Ομόφωνη στήριξη Ecofin στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2026
ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες celebrities–Ποια βρίσκεται στην κορυφή
Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις