Powered by

Nokia – Samsung: Από τη διαμάχη στη συμφωνία

Η Nokia Corp και η Samsung Electronics συμφώνησαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου να επεκτείνουν μια αδειοδοτική συμφωνία που προσφέρει στις δύο εταιρίες περισσότερη πρόσβαση στις πατενταρισμένες τεχνολογίες που κατέχουν.

Η Nokia επεσήμανε ότι η συμφωνία θα τη βοηθήσει να τονώσει τις ετήσιες πωλήσεις της από τις άδειες πατεντών και μαρκών στην μονάδα Technologies, σε περίπου 950 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2016. Η εν λόγω μονάδα εμφάνισε πωλήσεις ύψους 403 εκατ. ευρώ το 2015, θυμίζει το MarketWatch.

Η τωρινή συμφωνία είναι πιθανό να ωφελήσει τις πωλήσεις ήδη από το τρίτο τρίμηνο και μετά, ενώ έρχεται λιγότερο από έξι μήνες αφότου οι εταιρίες διευθέτησαν μια διαμάχη σχετική με πατέντες, στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης αυτής, η Samsung συμφώνησε να πληρώσει στην Nokia τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ σε μετρητά κατά την περίοδο 2016-2018, για πατέντες της Nokia Technologies.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τα αμερικανικά τέλη φρενάρουν τα κινεζικά ναυπηγεία-Πτώση 52% στις παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο
Ξανά πάνω από τις $120.000 το Bitcoin μετά το «ναι» σε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ
Politico: Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση της Κομισιόν για νέο φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις
Νέα άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-Στο 6,75% το 30ετές
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.… Τα νέα όπλα που ετοιμάζει η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Τραμπ
Άλλη εποχή στο διατλαντικό εμπόριο αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Τι θα γίνει αν ο Τραμπ απολύσει τον Πάουελ-Το πιθανό ντόμινο
Άναψε φωτιές ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Τραμπ: Είμαστε κοντά σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία, πιθανόν και με την Ευρώπη
Βρετανία: Μείωση απασχόλησης και επιβράδυνση μισθών εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση Στάρμερ