Powered by

Η ITV πουλά επιχειρήσεις λόγω Brexit

Η ITV συμφώνησε να πουλήσει την UTV Ireland με έδρα το Δουβλίνο στην Virgin Media. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που αγόρασε λιγότερο από πέντε μήνες πριν και η οποία βρίσκεται στην άλλη πλευρά των μελλοντικών συνόρων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Virgin Media θα πάρει τον έλεγχο του δεκαετούς συμβολαίου προσφοράς προγραμμάτων στην ITV, όπως ανακοίνωσε η τελευταία τη Δευτέρα. Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν έχουν αποκαλυφθεί, αναφέρει το Bloomberg.

Η ITV με έδρα το Λονδίνο πλήρωσε το Φεβρουάριο 100 εκατ. στερλίνες για την «μαμά» της UTV Ireland. Η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «κόβει στα δύο» την ευρύτερη αυτή επιχείρηση, UTV Media, που αγόρασε η ITV πριν από λίγο καιρό.

Τώρα, η εταιρία πουλά το κομμάτι που εξυπηρετεί τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και το οποίο θα παραμείνει στους κόλπους της ΕΕ, ενώ κρατά τις δραστηριότητες που έχουν την έδρα τους στο Μπέλφαστ και που θα φύγουν από το μπλοκ μαζί με τη Βόρεια Ιρλανδία και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτή έχει σταθεί μια αβέβαιη περίοδος για το προσωπικό της UTV και της UTV Ireland και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε γρήγορα σε μια επίλυση», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Christy Swords, επικεφαλής για τη χρηματοδότηση μεταδόσεων και δραστηριοτήτων στην ITV. «Πιστεύουμε ότι η απόφαση που έχουμε πάρει αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον του καναλιού», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.