Κατά 830 ευρώ θα αυξηθεί ο μισθός της Μέρκελ

Αύξηση στους μισθούς της Άγκελα Μέρκελ και των μελών της κυβέρνησής της σχεδιάζει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Το σχέδιο προβλέπει ότι ο μισθός τους θα αυξηθεί αναδρομικά από το Μάρτιο κατά 2,2% και κατά 2,35% τον Φεβρουάριο του 2017.

H απόφαση θα ληφθεί επισήμως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά την αυριανή συνεδρίαση της, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Berliner Kurier. Εως το 2012 οι υπουργοί και οι υφυπουργοί είχαν παραιτηθεί από τις προβλεπόμενες αυξήσεις.

Ο μισθός της καγκελαρίου θα αυξηθεί σε δύο φάσεις, κατά 830 ευρώ συνολικά, και θα ανέρχεται πλέον σε 18.820 ευρώ τον μήνα. Επίσης, οι υπουργοί (παντρεμένοι χωρίς ανήλικα παιδιά, των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα) θα παίρνουν στο μέλλον μηνιαίως 15.280 ευρώ, δηλαδή 672 ευρώ παραπάνω.

Από την 1η Ιουλίου αυξήθηκαν επίσης αυτομάτως και οι μισθοί των βουλευτών σε 9.328 ευρώ τον μήνα, δηλαδή κατά 245 ευρώ. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί το 2014 από το κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Εξαγόρασε το 100% της Stoiximan και ενισχύει περαιτέρω την ηγετική του θέση σε Ελλάδα και Κύπρο ο ΟΠΑΠ
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Παραβιάζουν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Καταδικάζουν ΟΕΒ και ΚΕΒΕ
Το πλήρως ανακαινισμένο Holland & Barrett στο Metropolis Mall και η καινοτόμα προσθήκη του νέου καταστήματος
Έτοιμες να τορπιλίσουν την τουριστική σεζόν οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Τελεσίγραφο για απεργίες
Οι δέκα βασικότεροι «αιμοδότες» της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου το πρώτο μισό του χρόνου
Στην κυπριακή αγορά μέσω Span Hellas A.E. η διεθνής εταιρεία πληροφορικής Span με έδρα την Κροατία
Μάριος Αντωνίου: Το ασταθές περιβάλλον, η αγορά που σφύζει εν μέσω εκπτώσεων και οι κατασχέσεις fake labubu
Στέλνει μήνυμα για την ηλεκτρική διασύνδεση η Κομισιόν-«Πλήρως αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση του GSI»
Ισχυρές επιδόσεις στη κτηματαγορά το 1ο εξάμηνο του 2025-H αξία των μεταβιβάσεων και τα πωλητήρια έγγραφα