Ρένα Ρουβιθά Πάνου: Από τις τράπεζες στη Cyta

Η επί χρόνια τραπεζίτρια και μάλιστα σε σημαντικές θέσεις, Ρένα Ρουβιθά Πάνου, αναλαμβάνει την προεδρία της Cyta με ξεκάθαρη εντολή από το Προεδρικό για να υλοποιήσει το πλάνο ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

Η κ. Ρουβιθά Πάνου έχει κτίσει καλό όνομα τόσο στον τραπεζικό τομέα όσο και στην ευρύτερη οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου και αναλαμβάνει πλέον το νευραλγικό πόστο της προεδρίας της Cyta, γνωρίζοντας ότι θα δεχτεί πολλά πολιτικά πυρά αλλά και πιέσεις από πλευράς συντεχνιών.

Η νέα πρόεδρος της Cyta, διαθέτει πλούσια εμπειρία σε ανώτερες θέσεις σε τράπεζες και ΔΣ της Κύπρου. Ειδικότερα αναφέρεται ότι εργάστηκε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στη Λαϊκή Τράπεζα, της οποίας μάλιστα ηγήθηκε ως διευθύνουσα σύμβουλος.

Μάλιστα, η κ. Ρουβιθά Πάνου ανέλαβε πρόεδρος της cdb bank, ενώ αράλληλα, συμμετείχε σε ΔΣ οργανισμών ως μέλος, ενώ από το 2015 είναι μέλος του ΔΣ της Alpha Bank Κύπρου.

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025