Prime Insurance: «Συνεχίζουμε μεθοδευμένα και δυναμικά»

Αύξηση μεριδίων αγοράς παρά την κρίση, είσοδο στις αρχές του 2017 στον τομέα επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχεδίων και επανασχεδιασμό στρατηγικής ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Prime Insurance στην Κύπρο.  

Στην ομιλία του έκανε μια εκτενή αναφορά στα τεκταινόμενα του τελευταίου χρόνου και πως αυτά επηρέασαν και επηρεάζουν την εταιρεία, αλλά και ευρύτερα τον ασφαλιστικού τομέα.  Όπως επεσήμανε, η ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου είναι άμεσα συνυφασμένη με την ανάπτυξη της οικονομίας, μέσα στα τελευταία επτά χρόνια. 

Η Prime Insurance στο περιβάλλον αυτό από το 2008 μέχρι το 2015, ακολούθησε επίσης σε γενικές γραμμές τις εξελίξεις της αγοράς και της οικονομίας γενικότερα. Ειδικά το 2012, σημειώθηκε αύξηση στα ασφάλιστρα του Γενικού Κλάδου του 2012 πράγμα που οφείλεται στη συγχώνευση μεταξύ Prime και Demco, ενώ και για το 2013 η μείωση στον Γενικό Κλάδο προέκυψε από το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου, όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. 

Ο αντίκτυπος των εξαγορών στην εταιρεία, όπως σημείωσε, στον Κλάδο Ζωής για το 2013,  φαίνεται μέσα από τη μείωση του χαρτοφυλακίου τη συγκεκριμένη χρονιά. Ωστόσο, η Prime κατάφερε μέσα στην περίοδο αυτή να αυξήσει τα μερίδια αγοράς της, φτάνοντας το 2015 στο 7,5% στον Κλάδο Ζωής και 3,4% στον Γενικό Κλάδο. Σε σύνολο ασφαλίστρων, η εταιρεία κατέχει μερίδιο 5,1%, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει ουσιαστική δραστηριοποίηση εκτός Κύπρου. Το υποκατάστημα της στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στο όγδοο έτος δραστηριοποίησης, παρουσιάζει αξιοζήλευτα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα- επιπρόσθετο των πιο πάνω- χαρτοφυλάκιο σε Γενικό Κλάδο και Κλάδο Υγείας, το οποίο αναμένεται να φτάσει εντός του 2016, τα €30 εκατ. 

Και στα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά
Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε επίσης στο στόχο της Prime να εισέλθει αρχές του 2017 στα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στη σοβαρή εσωτερική αλλαγή που επιτελείται σήμερα στο μηχανογραφικό σύστημα της εταιρείας. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2016 στην Κύπρο και το πρώτο εξάμηνο του 2017 στην Ελλάδα. 

Όπως εξήγησε, της Prime Insurance ηγείται ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς. Η πρόσφατη επιχειρηματική του κίνηση, που αφορά στην έναρξη λειτουργίας του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA στην Κύπρο, είναι κάτι που προσθέτει αντικειμενική αξία και επικοινωνιακές ευκαιρίες στην Prime Insurance και πρέπει να αξιοποιηθεί, όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

It takes two 
Το συνέδριο διενεργήθηκε υπό τον τίτλο It takes two από την φράση Ιt takes two to tango.Ο κ. Μιχαηλίδης είπε χαρακτηριστικά:  «Βιώνοντας αυτό το αβέβαιο περιβάλλον που ζούμε σήμερα, πιστεύω ακράδαντα ότι για να πετύχουμε, χρειαζόμαστε όλα τα χαρακτηριστικά του που διακρίνουν το χορό του τανγκό δηλαδή το πάθος, την ένταση, τον δυναμισμό, τον συγχρονισμό, τη δημιουργικότητα και τον συντονισμό για ένα άρτιο αποτέλεσμα».

Για το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι η εταιρεία προχωρεί σε επανασχεδιασμό της στρατηγικής μας, με μεθοδευμένα βήματα προς την εξέλιξη. Το όραμα και οι στόχοι της εταιρείας παραμένουν για διατήρηση κυρίαρχης θέσης στην αγορά και η περαιτέρω ενδυνάμωση του υποκαταστήματος της Ελλάδος.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων