Συνεργατισμός: H δύναμη για ένα βιώσιμο μέλλον

Τη στήριξή της στους στόχους που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη ανάπτυξη, εκφράζει η Διεθνής Συνεργατική Ένωση (ΙCA) σε μήνυμά της με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Συνεργατισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου.

Με σύνθημα «Συνεργατισμός: H δύναμη για ένα βιώσιμο μέλλον» η Διεθνής Συνεργατική Ένωση υπογραμμίζει ότι οι Συνεργατικές Εταιρείες έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, περισσότεροι από 150 ηγέτες ενέκριναν τη νέα «Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Οι 17 νέοι Στόχοι, γνωστοί ως Παγκόσμιοι Στόχοι, περιλαμβάνουν τον τερματισμό της φτώχειας, της πείνας και της ανισότητας, την ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, τη βελτίωση της πρόσβασης σε υγεία και εκπαίδευση και την οικοδόμηση ισχυρών θεσμών και συνεργασιών.

«Το συνεργατικό επιχειρηματικό μοντέλο έχει τη δύναμη να δημιουργήσει μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Καταπολεμά τη φτώχεια και την πείνα καθώς δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να δημιουργήσουν τις δικές τους οικονομικές ευκαιρίες μετατρέποντας τον ατομικό κίνδυνο σε συλλογικό», σημειώνεται.

«Μέσω των αγροτικών συνεργατικών οργανισμών διασφαλίζει την παραγωγή τροφής, στηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις παραγωγής και διαθέτοντας καλύτερες τιμές στην αγορά. Οι Συνεργατικές εταιρείες στηρίζουν την ισότητα των φύλων και προωθούν την αξιοπρεπή εργασία και την οικονομική ανάπτυξη. Εστιασμένες στις ανθρώπινες ανάγκες έχουν αποδείξει την ελαστικότητα τους καταγράφοντας ανάπτυξη ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Καταπολεμούν επίσης την κλιματική αλλαγή προωθώντας τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων», προστίθεται.

Αναφέρεται τέλος ότι στις 2 Ιουλίου 2016 η Διεθνής Συνεργατική Ένωση θα λανσάρει τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Coops for 2030», μέσω της οποίας θα ενημερώνει τους Συνεργατιστές σε όλο τον κόσμο για τους στόχους που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επίτευξή τους.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων