Powered by

Lamda Development: Εντός διετίας το 51% για το Ελληνικό

Εντός δύο ετών από τη μεταβίβαση των μετοχών του «Ελληνικού» θα καταβληθεί το 51% του τιμήματος, σύμφωνα με όσα διευκρινίζει η Lamda Development, ΛΑΜΔΑ σε σχετική της ανακοίνωση.

Επισημαίνει μάλιστα, ότι το υπογραφέν μνημόνιο προβλέπει επιτάχυνση των επενδύσεων, προκειμένου το 80% των προγραμματισμένων έργων να έχει υλοποιηθεί εντός 12 ετών.

Παράλληλα, αναμένεται να αναπτυχθούν έργα κοινωφελούς χαρακτήρα, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση
Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια προηγουμένων ενημερώσεων σχετικά με τη σύμβαση μεταβίβασης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» (εφεξής η «Σύμβαση»), η «LAMDA DEVELOPMENT S.A.» (εφεξής η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεπεία του από 07.06.2016 Μνημονίου Συναντίληψης, αφενός μεν η καταβολή του τιμήματος καθίσταται εμπροσθοβαρής και ως εκ τούτου το 51% του τιμήματος θα καταβληθεί εντός δύο ετών από την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών, αφετέρου δε, θα  επιταχυνθούν οι επενδύσεις, προκειμένου ποσοστό 80% να υλοποιηθεί εντός δώδεκα ετών, με παράλληλη ανάπτυξη έργων κοινωφελούς χαρακτήρα, εκτιμώμενου προϋπολογισμού €1,5 δισ. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Κόντρα στο παγκόσμιο χρέος το ελληνικό-Το ΔΝΤ προβλέπει μεγάλη μείωση ως το 2030
Τι σημαίνουν για την ελληνική οικονομία τα υπερπλεονάσματα του 2024
Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται