Του λόγου και των έργων το ασφαλές

H Prodromou & Makriyiannis Insurance Underwriting Agencies Ltd δημιουργήθηκε το 1969 και η σημερινή της δομή είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης της Prodromou Underwriting Agency Ltd (PUA) και της John Makriyiannis Insurance Agency (JMS). 

Η JMS ιδρύθηκε ως συνεταιρισμός στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και ενεγράφη ως εταιρεία το 1976, εκπροσωπώντας τη Gresham και την Ecclesiastical Insurance. H P&M ήταν ένας από τους πρώτους οργανισμούς που διατηρούσε και διατηρεί ακόμη δεσμευτικές συμβάσεις αντιπροσώπευσης (binding authorities) με τους Lloyd’s.

«Έχουμε μια μεγάλη ιστορία στη βρετανική ασφαλιστική αγορά, που είναι από τις πιο αναπτυγμένες στον κόσμο, και οι διαδικασίες που ακολουθούμε διασφαλίζουν το συμφέρον των πελατών μας στον μέγιστο δυνατό βαθμό», επεσήμανε ο κ. Προδρόμου. Η εταιρεία, σύμφωνα με τον ίδιο, ελέγχεται δύο φορές τον χρόνο από τους Lloyd’s σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθεί: «Αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους ανταγωνιστές μας. Είμαστε, επίσης, οι πληρεξούσιοι αντιπρόσωποι της Lumen Insurance - εμπορική ονομασία της GasanMamo Insurance Ltd -, της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Μάλτας».

Πείτε μας λίγα λόγια για τις υπηρεσίες που προσφέρετε.
Προσφέρουμε ασφαλιστική κάλυψη, που περιλαμβάνει από απλές προσωπικές ασφάλειες και εμπορικά προϊόντα - ασφάλειες οχημάτων, περιουσίας, ατυχημάτων, υγείας, ευθύνης, επαγγελματικής ευθύνης, εμπορευμάτων κ.ά - μέχρι εξατομικευμένες λύσεις ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνων. Έχουμε, επίσης, ειδικευμένο τμήμα απαιτήσεων και εξυπηρετούμε πέρα των 300 ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών όσον αφορά στη διαχείριση των απαιτήσεών τους. Είναι γνωστό στην κυπριακή αγορά ότι μπορούμε να διαχειριστούμε οποιονδήποτε κίνδυνο όσο πολύπλοκος κι αν είναι.    

Ποιο είναι το προφίλ του πελατολογίου σας;
Η γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνει κατηγορίες που αρχίζουν από δορυφόρους σε τροχαία, προγράμματα που καλύπτουν ακόμα και ανταποκριτές σε εμπόλεμες περιοχές. Για τον λόγο αυτό το πελατολόγιό μας είναι ευρύ. Περιλαμβάνει από απλούς καταναλωτές και νοικοκυριά μέχρι τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Κύπρο, διεθνείς και αεροπορικές εταιρείες, κυβερνητικούς και άλλους οργανισμούς και υπηρεσίες.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου σήμερα και τι προτείνετε για την αντιμετώπισή τους;
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι σίγουρα η εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη Φερεγγυότητα ΙΙ, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους και να βελτιώσουν την εταιρική τους δομή. Αυτό προϋποθέτει αυξημένο κόστος και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα επιβιώσουν οι εταιρείες που έχουν ήδη κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και θα δούμε πολλές να κλείνουν.                            

Η κυπριακή ασφαλιστική αγορά, λόγω του μικρού της μεγέθους, έχει περισσότερες ασφαλιστικές από ό,τι πρέπει, άρα θα δούμε στο άμεσο μέλλον συγχωνεύσεις και εξαγορές. Επίσης, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων είναι ακόμη μια πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ακόμα, η παροχή προϊόντων μέσω διαδικτύου είναι κάτι που κερδίζει συνεχώς έδαφος και οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο αυτό δεδομένο, κυρίως για τα απλά ασφαλιστικά προϊόντα, όπως, αυτοκινήτων και περιουσίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Prodromou & Makriyiannis;
Στόχο έχουμε να καθιερωθεί η εταιρεία ως το μεγαλύτερο ασφαλιστικό γραφείο αντιπροσώπευσης στην αγορά της Κύπρου, με ταυτόχρονη επέκταση των εργασιών της στην Ευρωζώνη. Έχουμε ήδη δραστηριοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με το άνοιγμα του δικού μας γραφείου στο κέντρο του Λονδίνου, εξυπηρετώντας την κυπριακή και την ελληνική παροικία με πολύ καλά αποτελέσματα. Επίσης, έχουμε στην Ελλάδα αποκλειστικούς συνεργάτες, μέσω των οποίων προσφέρουμε λύσεις για τους πελάτες μας, ενώ επόμενος στόχος μας είναι το άνοιγμα κι άλλων γραφείων στην αγορά της Αγγλίας.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με τους Lloyd’s. 
 Η συνεργασία με τους Lloyd’s ξεκίνησε το 1969, καθώς την τότε εποχή η εταιρεία ήταν υποκατάστημα ενός μεγάλου μεσιτικού γραφείου με έδρα το Λονδίνο. Με την πάροδο του χρόνου η εταιρεία περιήλθε σε κυπριακό ιδιοκτησιακό καθεστώς και εγγράφηκε ως κυπριακή, διατηρώντας τις συμβάσεις με τους Lloyd’s, που είναι από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες ασφαλιστικές του κόσμου, με έτος ίδρυσης το 1688 και καθαρά ασφάλιστρα που υπερβαίνουν τα 26 δισεκατομμύρια στερλίνες. Δραστηριοποιείται σε 200 χώρες και είναι, συνήθως, η πρώτη που παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε πολύπλοκους κινδύνους.                                                                        

Η Prodromou & Makriyiannis εξυπηρετεί  πελάτες σε Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Νότιο Αφρική, Σιγκαπούρη και Ελλάδα. Τα καθαρά ασφάλιστρα της εταιρείας μας υπερβαίνουν τα €4 εκατ. και έχουν συνεχή ανάπτυξη κάθε χρόνο. Εκτός της συνεργασίας με τους Lloyd’s και τη Lumen Insurance, η εταιρεία μας είναι, επίσης, συνεργάτης του δικτύου της Willis Tower Watson, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας ασφαλειομεσιτών στον κόσμο, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Είναι, ακόμα, ανταποκριτής της AVUS και της Interiura, που είναι διεθνείς εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων με έδρες σε Βιέννη και Dusseldorf. 

Τι κάνει την εταιρεία σας να ξεχωρίζει στην αγορά;
Έχουμε μια μεγάλη ομάδα, που συνδυάζει πλούτο γνώσεων και εμπειρίας. Οι διευθυντές μας διαθέτουν πολλά χρόνια πείρας στον χώρο των ασφαλίσεων,  σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς, και επαγγελματικά προσόντα στους κλάδους των ασφαλίσεων, της διοίκησης επιχειρήσεων, της μηχανολογίας και της οικονομολογίας. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αποκλειστική πρόσβαση που διαθέτει η εταιρεία στους διεθνείς της εταίρους, την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες στην αγορά.

Στην Prodromou & Makriyiannis θεωρούμε το επάγγελμα μας λειτούργημα με κοινωνική προσφορά και κύριο μέλημα μας είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας, ιδίως στην ώρα των απαιτήσεων που μας χρειάζονται και είμαστε πάντα δίπλα τους.  

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων