Demstar: Ολοκληρώθηκε το Print Audit για το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το έργο είχε ανατεθεί στην Demstar Business Solutions μετά από διαγωνισμό τον Σεπτέμβριο του 2015 με τίτλο “Προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης εκτυπωτικών μηχανημάτων δικτύου  και ανάλυση της  χρήσης ”. 

Σκοπός του έργου ήταν η αξιολόγηση του δικτύου εκτυπωτικών μέσων (Print Audit) του Πανεπιστημίου και είχε τρία στάδια: το πρώτο αφορούσε την καταγραφή του συνολικού εξοπλισμού, των όγκων εκτυπώσεων και το συνολικό κόστος λειτουργίας του δικτύου εκτυπωτών. 

Το δεύτερο στάδιο στόχο είχε την αξιολόγηση της χρήσης των μέσων και συμπεριφοράς των χρηστών του Πανεπιστημίου για περίοδο 4 μηνών και το τρίτο και τελευταίο στάδιο αφορούσε την αξιολόγηση των συμπερασμάτων από τα δυο πρώτα στάδια και την παροχή μελέτης εισηγήσεων και αναδιάρθρωσης με στόχο την μείωση του κόστους χρήσης, βελτίωση της διαχείρισης του στόλου και αύξηση της παραγωγικότητας της υποδομής εκτυπωτικών μέσων του Πανεπιστημίου σύμφωνα με τις ανάγκες του. 

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και ανάλυσης η Demstar παρουσίασε τα ευρήματα, συμπεράσματα και εισηγήσεις στην ομάδα έργου του Πανεπιστημίου τα οποία καταγράφηκαν και σε έκθεση με αναλυτικά γραφήματα σε σχέση με τον όγκο και κόστος των εκτυπώσεων, το κόστος και χρήση αναλωσίμων και συντήρησης ενώ κατέδειξε περιπτώσεις μηχανών με υπερβολική ή ελάχιστη χρήση. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε πρόταση της βέλτιστης λύσης για διαχείριση εκτυπώσεων καθώς την καλύτερη αξιοποίηση του υφιστάμενου στόλου ή και αναβάθμιση της υποδομής μηχανών του Πανεπιστημίου. Μέσα από τη μελέτη  καταγράφηκαν επίσης χρήσιμες περιβαλλοντολογικές πληροφορίες, όπως κόστος ενέργειας, εκπομπών CO2, και επίδραση στο περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων