Powered by

Δεν πτοείται από το Brexit νορβηγικό επενδυτικό ταμείο

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο του κόσμου δεσμεύτηκε πως θα επενδύσει στη Βρετανία ακόμη κι αν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτό το μήνα, μεταδίδει το Bloomberg.

 

«Θα παραμείνουμε μακροπρόθεσμος επενδυτής στη Βρετανία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα», τόνισε ο Yngve Slyngstad, διευθύνων σύμβουλος του νορβηγικού fund. «Δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάζουμε πολιτικά ζητήματα και δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε», ανέφερε.

Καθώς η εκστρατεία έχει μπει στην τελική ευθεία, το ζήτημα των «οικονομικών επιπτώσεων» έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποίησε χθες σε τηλεοπτικό debate για «λιγότερη επένδυση, λιγότερες δουλειές» σε περίπτωση Brexit.

Το νορβηγικό fund είχε επενδύσεις συνολικής αξίας 87,3 δισ. δολαρίων στη Βρετανία, στα τέλη του 2015. Αυτές αποτελούνταν από 457 μετοχές και 112 ομόλογα, καθώς και από μεγάλες εκμεταλλεύσεις ακινήτων που περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες στη Regent Street.

Το fund έχει παραμείνει αισιόδοξο έναντι των πτώσεων στις μετοχές παγκοσμίως φέτος. Αντίθετα με άλλα funds σε κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή, η Νορβηγία δεν βλέπει ανάγκη για πώληση περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και αφότου η κυβέρνηση άρχισε να αποσύρει χρήματα για να «κλείσει τρύπες» στον προϋπολογισμό.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
Σε ισχύ η συμφωνία Κίνα-ΗΠΑ για μείωση των δασμών… «Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας»
«Απόβαση» Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Υπέγραψε στρατηγική οικονομική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία
ΕΤΑΑ: Οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ανάπτυξη Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων