Powered by

Σε ιπτάμενα αυτοκίνητα επένδυσε ο συνιδρυτής της Google

Ο συνιδρυτής της Google, Larry Page, έχει ξοδέψει κρυφά πάνω από 100 εκατ. δολάρια για την εξέλιξη ιπτάμενων αυτοκινήτων, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Mε βάση το δημοσίευμα του πρακτορείου, ο CEO της Alphabet έχει δαπανήσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια από την περιουσία του στην εταιρεία Zee.Aero. Η εταιρεία έχει έδρα την Καλιφόρνια και απασχολεί 150 υπαλλήλους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Zee.Aero έχει κατασκευάσει ήδη δύο πρωτότυπα τα οποία κάνουν συχνά δοκιμαστικές πτήσεις. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου τα οχήματα είναι ηλεκτροκίνητα.

Το μακροπρόθεσμο όραμα για το εγχείρημα των ιπτάμενων αυτοκινήτων είναι η κατασκευή ενός ελαφριού αεροσκάφους που θα μπορεί να λειτουργεί όπως και τα συμβατικά αυτοκίνητα.

«Με έδρα στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, η Zee εξελίσσει μια επαναστατική νέα μορφή μετακίνησης» αναφέρει η εταιρεία σε αγγελία για θέση εργασίας. «Δραστηριοποιούμαστε στο σταυροδρόμι της αεροδυναμικής, της αναπτυγμένης μεταποίησης και της ηλεκτρικής προώθησης, προσφέρουμε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον όπου δημιουργικοί υπάλληλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις» τονίζεται.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές