Powered by

ΑΛΚ: Σε απεργία οι πλοηγοί στις 13 Ιουνίου

Σε 24ωρη απεργία θα κατέλθουν οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων Κύπρου, με αίτημα τη διακοπή έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του Προέδρου της Συντεχνίας Υπαλλήλων ΑΛΚ (ΣΥΑΛΚ), ενώ προειδοποιούν και με κλιμάκωση των μέτρων από όλους τους κλάδους.

Σε επιστολή που στάληκε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, αναφέρεται πως «σε συνέλευση των πλοηγών της Αρχής Λιμένων Κύπρου, επαναβεβαιώθηκε η στήριξη προς τον πρόεδρο της Συντεχνίας και αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε 24ωρη απεργία στις 13 Ιουνίου με μοναδικό αίτημα τη διακοπή οποιασδήποτε έρευνας εναντίον του κ. Πάτσαλου».

Όπως αναφέρεται, «ο ίδιος ενεργούσε ως Πρόεδρος της συντεχνίας και κατάγγελλε καταστάσεις που ζήμιωναν την ίδια Αρχή, καθώς και επηρέαζαν αρνητικά τον κλάδο της πλοηγικής υπηρεσίας».

«Σας καλούμε όπως διακόψετε την έρευνα και σταλεί το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας και συζήτηση του ζητήματος από το τμήμα Εργασιακών Σχέσεων» αναφέρεται στην επιστολή, και προστίθεται ότι «σε αντίθετη περίπτωση ή και καταδικαστικής απόφασης εναντίον του Προέδρου της συντεχνίας θα είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κλιμάκωση των μέτρων από όλους τους κλάδους».

Αναφέρεται ακόμα ότι οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΣΥΑΛΚ στηρίζουν τους πλοηγούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια