Δώρα και εκπτώσεις προσφέρει το FIESTΑ

Με κληρώσεις δώρων αλλά και με παραχώρηση εκπτωτικών κουπονιών για είδη ηλεκτρικών ειδών υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το ευρωπαϊκό έργο FIESTΑ (Families Intelligent Energy Saving Targeted Action), στο οποίο συμμετέχουν η Λεμεσός και η Λάρνακα, επιδιώκει να προωθήσει την ενεργειακή απόδοση στα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το FIESTA, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη" και σε αυτό λαμβάνουν μέρος 14 πόλεις πέντε χωρών (Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία, Κύπρος) ενώ από πλευράς Κύπρου συμμετέχουν η Λεμεσός και η Λάρνακα. Ο δε συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 2.4 εκατομμύρια ευρώ.
 
Πέραν του δωρεάν ελέγχου ενεργειακής κατανάλωσης που προσφέρεται σε νοικοκυριά και των συμβουλών για εξοικονόμηση ενέργειας, θα κληρωθούν δώρα ανάμεσα σε άτομα τα οποία αιτήθηκαν ελέγχους ή έλαβαν μέρος σε εργαστήρια με θέμα την ενεργειακή απόδοση στα νοικοκυριά, όπως κλιματιστικά, πλυντήρια ρούχων, ψυγειοκαταψύκτες κ.α.
 
Η Λεμεσός και η Λάρνακα έχουν ιδρύσει ενεργειακά γραφεία FIESTA τα οποία παρέχουν δωρεάν τεχνικές και πρακτικές συμβουλές σε ότι αφορά την μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιείται στα νοικοκυριά, ενώ αυτή την περίοδο προετοιμάζονται για να εφαρμόσουν το Πρόγραμμα Εκπτώσεων FIESTA, κατά το οποίο θα παραχωρηθούν εκπτωτικά κουπόνια για αγορά ειδών υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
 
Η έκπτωση θα γίνεται σε καταναλωτές οι οποίοι θα προσκομίζουν κουπόνι το οποίο θα φέρει τα λογότυπα του έργου FIESTA και αύξων αριθμό και το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από τα κατά τόπους ενεργειακά γραφεία.

Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου εφαρμογής του FIESTA, η ανακοίνωση αναφέρει ότι έγιναν 506 έλεγχοι ενεργειακής κατανάλωσης στις 5 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν, 100 εργαστήρια για μαθητές και άλλους και προετοιμασία για τις 11 συνολικά κληρώσεις δώρων.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων