Powered by

Απορρίπτει τις θέσεις Λοϊζίδη η ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Επισιτισμού και Κέντρων Αναψυχής ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ απορρίπτει την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ Χάρη Λοϊζίδη ότι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου κλήθηκαν από το Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας 1400 άτομα για εργοδότηση σε ξενοδοχεία και παρουσιάσθηκαν μόνον τέσσερα και καλεί το Υπουργείο Εργασίας να δημοσιοποιήσει τα πραγματικά στοιχεία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συντεχνίας, η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ με την οποία κάλεσε τους ξενοδόχους να προτιμούν Κύπριους εργαζόμενους και να εφαρμόζουν τους κανονισμούς και τις συλλογικές συμβάσεις.

Στην ανακοίνωση απορρίπτεται τη θέση του κ. Λοϊζίδη και αναφέρει ότι έχουν κληθεί 47 άτομα, λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι οποίοι καμία σχέση έχουν με το επάγγελμα του ξενοδοχοϋπάλληλου.

“Αν πράγματι οι ξενοδόχοι θέλουν να προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους Κύπριους συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας και  στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ας εισακούσουν τις προτροπές του Προέδρου της Δημοκρατίας για εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, των θεσμίων και των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της ξενοδοχειακής βιομηχανίας”, αναφέρεται.

Επίσης, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις παρέχονται μισθοί πείνας, γεγονός που αποτρέπει το ντόπιο δυναμικό να εργασθεί στα ξενοδοχεία και στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού.

Η ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ καλεί το Υπουργείο Εργασίας όπως "δημοσιοποιήσει τα πραγματικά στοιχεία για να αποκαλυφθεί η παραπληροφόρηση που επιχειρεί να διοχετεύσει στην κοινή γνώμη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων."

Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία καλεί το Υπουργείο Εργασίας όπως εντατικοποιήσει τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις με σκοπό την πάταξη των κρουσμάτων καταστρατήγησης της συλλογικής σύμβασης και των όρων λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις