Powered by

Αύξηση στις αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας

Την αυξητική τους τάση συνέχισαν για ένατο συνεχόμενο μήνα, το Μάιο, οι αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας, καταγράφοντας σημαντική αύξηση 23,6%, σε σύγκριση με το Μάιο του 2015, ενώ για το πρώτο πεντάμηνο ο αριθμός των αιτήσεων σημειώνει σημαντική αύξηση 24,13%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφή νέας εταιρείας ανήλθε το Μάιο του 2016 στις 1.072, σε σύγκριση με 867 τον περσινό Μάιο.

Αυτός είναι ο ένατος συνεχόμενος μήνας και ο 20ος στους τελευταίους 28 μήνες που καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων εγγραφής νέας εταιρείας, σε ετήσια βάση.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, Απρίλιο 2016, ο αριθμός των αιτήσεων σημείωσε το Μάιο αύξηση 4,2%.

Το πρώτο 5μηνο του 2016, ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφή νέας εταιρείας ανήλθε στις 5.350, σε σύγκριση με 4.310 το αντίστοιχο 5μηνο του 2015, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 24,13%.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για έγκριση ονόματος ανήλθε το Μάιο του 2016 στις 2.222, σε σύγκριση με 2.016 το Μάιο του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 10,22%.

Σύνολο εγγεγραμμένων εταιρειών
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών, το σύνολο των εγγεγραμμένων εταιρειών ανήλθε στο τέλος Μαΐου του 2016 στις 204.012. Σημειώνεται ότι εντός του πρώτου διμήνου του τρέχοντος έτους υπήρξε διαγραφή εταιρειών για διάφορους λόγους.

Επιπλέον, οι νέες εγγραφές εταιρειών ανήλθαν το πρώτο 5μηνο του 2016 στις 5.227. Σημειώνεται πως για ολόκληρο το 2015 οι νέες εγγραφές είχαν ανέλθει στις 11.270.

Οι νέες επιπρόσθετες εγγραφές που αφορούν αλλοδαπές εταιρείες ανήλθαν το πρώτο 5μηνο του 2016 στις 23, ενώ για όλο το 2015 είχαν ανέλθει στις 71. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Μια παραδοχή, μια απολογία και δώδεκα άμεσες ενέργειες στήριξης-«Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»
Οι διευκρινίσεις του Υπ. Γεωργίας για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από την πυρκαγιά-Στόχος η άμεση στήριξη
Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)