Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Ποσειδώνια 2016»

Άνοιξε και επίσημα τις πύλες της η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016» η οποία αποτελεί την κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες εταιρείας ανά το παγκόσμιο που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας. 

Τα εγκαίνια τέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, παρουσία αρχηγών κρατών, αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικεφαλής διεθνών οργανισμών, καθώς και περίπου 1.500 ηγετικών στελεχών της ναυτιλίας. 

Η τελετή εγκαινίων σηματοδότησε την έναρξη της έκθεσης θεσμού για τον ναυτιλιακό κλάδο, που φέτος ξεπερνά σε μέγεθος και εύρος κάθε προηγούμενη διοργάνωση. Σε έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, τα Ποσειδώνια 2016 θα φιλοξενήσουν 18.000 εκθέτες από 89 διαφορετικές χώρες, ενώ θα γίνουν και παρουσιάσεις προϊόντων μέχρι το κλείσιμο της, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε το ρόλο της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία και κάλεσε τους εφοπλιστές να κάνουν επενδύσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός αλλά και να ανασυστήσουν την ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα.

Αισθητή η παρουσία της Κύπρου

Η Κύπρος δίνει δυναμικά το παρόν της στην διεθνή ναυτιλιακή έκθεση με εθνικό περίπτερο στο οποίο μετέχουν αντιπρόσωποι από όλο το φάσμα της κυπριακής ναυτιλίας. Συντονιστής του κυπριακού περιπτέρου είναι το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και σε αυτό συμμετέχουν επίσης η Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. 

Παρουσία στην έκθεση θα έχουν και πέραν των πενήντα εταιρειών, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κυπριακής ναυτιλίας. 

Με ειδική έκδοση το περιοδικό Gold 
Το περιοδικό Gold συμμετέχει στην έκθεση με την ειδική έκδοση για την κυπριακή ναυτιλία και διανέμεται δωρεάν σε συμμετέχοντες της διεθνής ναυτιλιακής έκθεσης.  Στην ειδική έκδοση, που έγινε με τη χορηγία της Eurobank Cyprus, περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τον υπουργό Συγκοινωνιών Μάριο Δημητριάδη, τον διευθυντή του τμήματος εμπορικής ναυτιλίας Ιωάννη Ευστρατίου και τον γενικό διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Θωμά Καζάκο. Στην έκδοση φιλοξενείται, επίσης, ειδικό αφιέρωμα με εταιρείες-πρωταγωνιστές του τομέα. 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων